Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Tuzla: Dječji festival Majski cvijet

NEWS

OBJAVLJENO:
29.01.2013. u 22:54

Majski cvijet je dječji muzički festival koji se održava u Tuzli i to svake godine maja mjeseca. Ovogodišnji Majski Cvijet održat će se 10. maja 2013 godine pod organizacijskom palicom kompanije Freestyle d.o.o. i pokroviteljstvom Općine Tuzla, čija je namjera poticati djecu na muzički izražaj i time obogatiti muzičku scenu kvalitetnim interpretatorima.

  Majski cvijet je dječji muzički festival koji se održava u Tuzli  i to svake godine maja mjeseca. Ovogodišnji Majski Cvijet održat će se 10. maja 2013 godine pod organizacijskom palicom kompanije Freestyle d.o.o. i pokroviteljstvom Općine Tuzla, čija je namjera poticati djecu na muzički izražaj i time obogatiti muzičku scenu kvalitetnim interpretatorima. Na festivalu pravo sudjelovanja imaju djeca u dobi od 6 do 15 iz Bosne i Hercegovine kojii će pjevati pjesme vrsnih kompozitora. Projekat “MAJSKI CVIJET ” za cilj ima pružiti priliku djeci i mladima da predstave svoje talente, Majski Cvijet vraća zaboravljene vrijednosti dječijeg odrastanja i omogućava djeci da budu djeca. Pažljivom selekcijom sadržaja i odabirom domaćih i stranih hitova želja organizatora i pokrovitelja “Majski Cvijet” je da kod djece probudi osećaj prijateljstva, druženja, društvene odgovornosti i brige o drugima, brige o životnoj sredini; Da izbriše razlike statusnog, vjerskog, nacionalnog porijekla i dozvoli djeci da budu mali ljudi sa svješću o sebi i njihovim mogućnostima koji će kasnije biti odgovorni članovi društva; Razvoj zdravog takmičarskog duha, muzikalnosti, rada i predanosti cilju. MAJSKI CVIJET .logo U revijalnom dijelu programa po prvi put u Tuzli predstavit će se dječiji hor Princess Krofne iz Sarajeva pod vodstvom Zlatka Bostandžića I Željka Galića. Sarajevski dječiji hor Princess Krofne osnovan je augusta 1993 godine. Od svog postojanja kroz hor je prošlo preko 3.000 djece, u kojem danas aktivno djeluje 70 djevojčica i dječaka programski podjeljenih u dvije grupe.U proteklih dvadeset (20-et) godina hor je imao preko 1000 nastupa i samostalnih koncerta.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus