Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Izložba klasika u Nacionalnom centru scenskog kostima Moulins en Auvergne

NEWS

OBJAVLJENO:
08.02.2013. u 20:17

Stara mudrost "Ako odjeća ne čini čovjeka, ona ga odaje", poslužila je organizatorima izložbe kostima, upriličene u Nacionalnom centru scenskog kostima u Moulins en Auvergne.

  Stara mudrost "Ako odjeća ne čini čovjeka, ona ga odaje", poslužila je organizatorima izložbe kostima, upriličene u Nacionalnom centru scenskog kostima u Moulins en Auvergne. Pokazuje se 130 kostima i dodataka spektaklima, fatasmagoričnih simbola prestiža ali i dominacije. Od Ankvititeta do danas, posjetitelj je pozvan putovati kroz vrijeme i žanrove. Otkriva kostime Ivane Orleanske ili Louisa XIV ali i Putina. Mnogi nanovo preživljavaju bogate sate historijskog filma, zahvaljujući kostimima brojnih produkcija poput "Ubojstva vojvode od Guise", "Asterixa i Obelixa" ili "Kraljice Margot". [gallery columns="1"]   Mnogobrojni operski kostimi su jako zanimljivi i sofisticirani, poput "Popejevog krunisanja", poznatog Monteverdija, Verdijev "Don Carlos" ili "Balkon" Jeana Jeneta, realizirani da mogu uspostaviti eho između različitih prostora, odnosno istinskih upoređivanja između postavljenih kostima i onih što se mogu vidjeti na platnu. Ugođaj upotpunjavaju scenske fotografije sa snimanja filmova, makete kostima, dokumenti i različiti simbolički portreti, filmski isječci sa ceremonije krunisanja Elisabethe II, kao i kampanja Vladimira Putina, što predstavljaju pravo uvođenje u univers političke moći.   Džana Mujadžić  
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus