Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Aviokompanija Pegasus povezuje Sarajevo i Istanbul

STYLELIFE

OBJAVLJENO:
27.02.2013. u 21:56

Turska aviokompanija Pegasus Airlines od četvrtka uspostavlja avioliniju Sarajevo - Istanbul, najavljeno je iz te kompanije. Letovi na relaciji Sarajevo – Istanbul će se obavljati pet puta sedmično i to: ponedjeljkom, utorkom, srijedom, četvrtkom i nedjeljom. Slijetanje aviona iz Istanbula je u 14:25 sati, a polijetanje je u 15:05. Navedeni letovi će se obavljati avionima tipa Boeing 737 – 800, kapaciteta 189 sjedišta.

  Turska aviokompanija Pegasus Airlines od četvrtka uspostavlja avioliniju Sarajevo - Istanbul, najavljeno je iz te kompanije. Letovi na relaciji Sarajevo – Istanbul će se obavljati pet puta sedmično i to: ponedjeljkom, utorkom, srijedom, četvrtkom i nedjeljom. Slijetanje aviona iz Istanbula je u 14:25 sati, a polijetanje je u 15:05. Navedeni letovi će se obavljati avionima tipa Boeing 737 – 800, kapaciteta 189 sjedišta. Pegasus Airlines osnovan je u Istanbulu 1990. godine, kao najpoznatija privatna aviokompanija u Turskoj, i dio je ESAS Holdinga koji je u vlasništvu poznate turske porodice Sabanci. Pegasus Airlines počeo je sa prvim letovima 1. novembra 2005. godine, na domaćim linijama, kreirajući i implementirajući prvu kompletnu low-cost aviostrategiju u Turskoj. Odabirom aerodroma Sabiha Gokcen kao svog glavnog aerodroma i središta, Pegasus Airlines predstavio je koncept jednostavnog, ugodnog i low-cost letenja. Pegasus je obogatio spisak destinacija, uvrštavajući na njega Sarajevo, čime ukupan broj domaćih i međunarodnih destinacija koje kompanija pokriva je 63 - 39 međunarodnih i 24 domaće, obuhvatajući 27 zemalja širom Evrope, Bliskog istoka, Balkana i Kavkaza. Pegasus Airlines je druga turska kompanija uz, Turkish Airlines, koja će obavljati redovne letove na relaciji Sarajevo – Istanbul.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus