Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Vježbanje sa stolicom za top formu: Zumba Sentao – novi hit iz Zumba Fitness porodice

NEWS

OBJAVLJENO:
02.04.2013. u 23:22

Svjetski hit Zumba Sentao, novi oblik Zumba fitness programa, nastao kombinacijom plesnih pokreta i snažnih vježbi uz pomoć stolice, stigao je i u Sarajevo. Instruktorica Aerobic i Zumba kluba Athena, Elma Višo, usavršila je ovaj oblik vježbanja uz pomoć kojeg se sa lakoćom postiže odlična tjelesna kondicija, gubi višak kilograma i oslobađa od stresa te za samo nekoliko mjeseci oblikuje tijelo.

Zumba1

Svjetski hit Zumba Sentao, novi oblik Zumba fitness programa, nastao kombinacijom plesnih pokreta i snažnih vježbi uz pomoć stolice, stigao je i u Sarajevo. Instruktorica Aerobic i Zumba kluba Athena, Elma Višo, usavršila je ovaj oblik vježbanja uz pomoć kojeg se sa lakoćom postiže odlična tjelesna kondicija, gubi višak kilograma i oslobađa od stresa te za samo nekoliko mjeseci oblikuje tijelo. Ideja za Sentao rodila se prilikom jednog predstavljanja Zumba programa u Italiji, kada je instruktor Zumbe Beto Perez utvrdio da svi sjede na stolicama čekajući da ''počne show''. Shvativši to odlučio ih je animirati i učiti jednostavnim Zumba pokretima oko stolice i na stolici. Od jednostavnih ka snažnijim vježbama kojima se učvršćuju mišići nastao je Sentao koji je vrlo brzo okupio veliki broj sljedbenika. ''Formula ovog programa je zabava, intenzivan workout i fantastičan ritam. Sa Sentaom ćete aktivirati i jačati mišiće, poboljšati koordinaciju i rad kardiovaskularnog sistema. Naučit ćete kako koristiti svoju težinu da bi ste povećali izdržljivost te unaprijedili ukupnu tjelesnu formu'', poručuje instruktorica Elma Višo koja osim Zumbe Sentao najavljuje još neke novine za sve Sarajlije u klubu Athena - Zumba toning koji kombinuje kardio vježbe i plesne korake sa radom sa bučicama, te KidZ Dance - program prilagođen djeci, koji kombinuje plesne korake sa vježbama neophodnim za uzrast od 4 do 12 god. Pronađite svoj savršeni program tjelovježbe i dočekajte ljeto spremni i zadovoljni sobom!  
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus