Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Uspjeh u ljubavi

NEWS

OBJAVLJENO:
09.04.2013. u 22:13

D a li postoje pravila za uspješnu vezu? Psiholozi tvrde da uspjeh zavisi od ličnosti, načina na koji smo vaspitani, percepcije ljubavi i predstava koje smo izgradili o tome kako bi emotivna veza trebalo da izgleda i funkcioniše u praksi.

D a li postoje pravila za uspješnu vezu? Psiholozi tvrde da uspjeh zavisi od ličnosti, načina na koji smo vaspitani, percepcije ljubavi i predstava koje smo izgradili o tome kako bi emotivna veza trebalo da izgleda i funkcioniše u praksi. Naučnici tvrde da postoje i neka univerzalna pravila koja se odnose na sve parove na planeti, bez obzira na kulturološke ili socijalne razlike. Dosadašnja istraživanja pokazivala su da je ljubav glavni motiv uspješne veze, odnosno njen preduslov. Bliskost, intima, fizički dodir, zajednički trenuci, izdvojeni su kao glavni faktori ljubavi, odnosno uslovi da veza opstane. Nova istraživanja pokazuju da veza može da bude sretna i da traje dugo samo pod jednim uslovom. Ne morate biti često zajedno, imati ista interesovanja, zajedničke prijatelje, ili seks dva puta sedmično. Dovoljno je samo da imate svoju slobodu, odnosno da vas partner ne sputava.   tumblr_m0zkahkEC31qfn5oeo1_500 ljubav-i-sloboda Naučnici na Univerzitetu Kolumbija otkrili su da najsretniji parovi nisu oni koji su naj više bliski, već oni koji jedno drugo „ne guše“. Tvrde da samo parovi kojima sloboda nije uskraćena će biti zadovoljni, kao i da je u takvim vezama mogućnost prevare najmanja. Zanimljivo je da je muškarcima ta sloboda važnija, jer rezultati pokazuju da će čak njih 87% varati, ili izaći iz veze koja ga sputava. Žene su sklonije da trpe, pa čak i kada im partner ograničava slobodu, duže im treba da bi otišle ili potražile ljubavnika. Naučnici tvrde i da je važno definisati šta ta sloboda znači - vrijeme koje će svaki od partnera imati za sebe, a koje će iskoristiti za svoja interesovanja i aktivnosti koje mu pružaju osjećaj zadovoljstva. Ukoliko jedan od partnera to ograničava, verovatnoća da će se par rastati raste za čak 60%.     Amela Ravkić
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus