Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Mostar dobio deset novih taxi vozila, novinari uživali u vrhunskim vinima

Automania

OBJAVLJENO:
29.04.2013. u 17:33

U Mostaru je prošle sedmice izvršena svečana primopredaja Toyota vozila prvoj organiziranoj taxi službi u Mostaru ''Moj Taxi''. Ključeve 10 Aurisa, zajedno s predstavnicima Toyota BH, direktoru kompanije Božidaru Cicmilu je uručio NJ.E. Hideo Yamazaki, ambasador Japana u BiH.

U Mostaru je prošle sedmice izvršena svečana primopredaja Toyota vozila prvoj organiziranoj taxi službi u Mostaru ''Moj Taxi''. Ključeve 10 Aurisa, zajedno s predstavnicima Toyota BH, direktoru kompanije Božidaru Cicmilu je uručio NJ.E. Hideo Yamazaki, ambasador Japana u BiH. - Pozdravljam odluku kompanije Moj Taxi da kupi 10 Aurisa koji će se koristiti kao taxi vozila u Mostaru. Ovo je druga taxi kompanija u Bosni i Hercegovini koja je odabrala Toyotu, svjetskog proizvođača vozila broj 1, koji je svoju reputaciju stekao neumornim radom na kvaliteti svojih proizvoda i osiguravajući klijentima pouzdanost koja im je potrebna'', izjavio je ambasador Yamazaki. Direktor kompanije  Toyota BH Damir Višošević se zahvalio kompaniji Moj Taxi na izboru Toyote i kvalitete Aurisa kao jednog od modela, te dodao: ''Pored Toyotine dokazane pouzdanosti u segmentu 4x4, sada smo pravi izbor i za dnevne operativne svrhe, kao što je slučaj sa taxi službama.“ - Današnjim otvaranjem Poslovne jedinice Moj Taxi uposlili smo još 25 osoba, pored 30 koje smo ranije uposlili. Mi svoj posao želimo obavljati najbolje moguće i svojim korisnicima pružiti vrhunsku uslugu, stoga je naš izbor bio nedvojben – Toyota zbog provjerene vrhunske kvalitete i ekološkog segmenta koji je vrlo važan građanima Mostara', izjavio je gosp. Cicmil. Također, Toyota je za prisutne predstavnike medija organizirala i posjetu Vinogradima Nuić u Ljubuškom. Gosti su imali priliku probati vrhunska domaća vina, te se uz druženje upoznati s procesom njihovog pravljenja. Ova vinarija je jedina iz Bosne i Hercegovine koja je ostvarila poslovnu saradnju s Japanom, izvozom svojih proizvoda. - Ambasada Japana i Nuić kompanija su uspostavili blisku saradnju u segmentu proizvodnje i isporuke vina. Ove godine Ambasada Japana i JETRO (Japanska vanjska trgovinska organizacija) su realizirali program pomoći bh kompanijama da se predstave na japanskom tržištu. Vinarija Nuić je bila jedna od 5 kompanija iz BiH koje su imale priliku učestvovati na 38. Međunarodnom sajmu hrane i pića "Foodex Japan 2013". jednom od najvećih događaja te vrste na azijsko-pacifičkom prostoru koji je održan u Tokiju u martu ove godine. Kao što smo i očekivali, prezentacije ovih kompanija su bile izvrsne. Drago mi je što je Vinarija Nuić ocijenjena kao najuspješniji izlagač na ovom sajmu, što je rezultiralo potpisivanjem ugovora sa japanskim distributerima i što otvara nove poslovne prilike na japanskom tržištu, rekao je ambasador Yamazaki.        
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus