Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Henkel otvara fabriku u našoj zemlji

STYLELIFE

OBJAVLJENO:
02.05.2013. u 14:28

Henkel Ceresit investira u izgradnju nove fabrike u Bosni i Hercegovini . U Sarajevu je prošle sedmice zvanično najavljena izgradnja nove fabrike Henkel Ceresit u Bosni i Hercegovini.

P1090691 Henkel Ceresit investira u izgradnju nove fabrike u Bosni i Hercegovini . U Sarajevu je  prošle sedmice  zvanično najavljena izgradnja nove fabrike Henkel Ceresit u Bosni i Hercegovini. Početak izgradnje nove fabrike na području opštine Bileća, u kojoj će se proizvoditi građevinski praškasti proizvodi na bazi cementa za lijepljenje keramičkih pločica i termoizolaciju objekata, očekuje se u drugoj polovini ove godine. ''Ova investicija je vrijedna oko 7 miliona eura. Nova Henkel Ceresit fabrika će biti izgrađena prema najmodernijim tehničkim, tehnološkim i ekološkim standardima i zapošljavaće oko 30 osoba iz BiH. Otvorenje planiramo u prvoj polovini naredne godine.“ izjavio je Wolfgang Zettl, direktor Henkela za Centralnoistočnu Evropu – za Južnu regiju. Naglasio je da je kompanija Henkel u Bosni i Hercegovini prepoznala veliki potencijal, te je posmatra kao jedinstveno tržište na kojem već uspješno posluje.   Ambasadorica Njemačke u BiH, NJ.E. Maria Ulrike Knotz ukazala je na značaj njemačkih investitora na bh. tržištu. ''Ova investicija je veoma značajna za BiH i dokaz je jačanja saradnje država Njemačke i BiH na ekonomskom planu'', dodala je ambasadorica. ''Sretna sam što je Henkel prepoznao Bosnu i Hercegovinu kao investicionu lokaciju na kojoj može ostvariti pozitivne rezultate. Motivi za ovo ulaganje su tržište, resursi i troškovi, što nas čini konkurentima'', kazala je Jelica Grujić, direktorica FIPA-e BiH, dodavši da će Agencija za promociju stranih investicija u saradnji s nadležnim entitetskim tijelima pružiti punu podršku provedbi ovog projekta. Govoreći o uspješnom poslovanju Henkel Ceresit u regiji, Jovan Šarenac, izvršni direktor Henkel Ceresit osvrnuo se i na odabir lokacije za gradnju fabrike. ''Područje opštine Bileća je geografski izrazito povoljno, te je za nas veoma značajno u pogledu brzih i funkcionalnih veza s regijom, prije svega Hrvatskom, Crnom Gorom i Albanijom'', kazao je Šarenac. Henkel, s vodećim brendovima i tehnologijama, posluje širom svijeta u tri oblasti: deterdženti i kućna hemija, beauty care i adhezivi tehnologije. Kompanija Henkel osnovana je 1876. godine, a danas je lider na potrošačkom i industrijskom tržištu, s poznatim brendovima kao što su Persil, Schwarzkopf i Loctite. Henkel zapošljava oko 47.000 ljudi, a u fiskalnoj 2012. godini ostvario je prodaju od 16,510 milijardi eura i operativni profit od 2,335 milijardi eura. Henkelove prioritetne akcije su izlistane u njemačkom indeksu DAX.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus