Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Afričke pletenice kao modni trend i zaštita od sunca

NEWS

OBJAVLJENO:
11.05.2013. u 04:05

Afričke pletenice vode porijeklo iz Afrike, no zadnjih godina smo mogli primjetiti ih i u našoj zemlji. Ada Kubura je jedna od majstorica za ovakvu frizuru na našim prostorima, a više o samome postupku pletenja i izradi ovakvih pletenica pročitajte u nastavku.

Afričke pletenice vode porijeklo iz Afrike, no zadnjih godina smo mogli primjetiti ih i u našoj zemlji. Ada Kubura je jedna od majstorica za ovakvu frizuru na našim prostorima, a više o samome postupku pletenja i izradi ovakvih pletenica pročitajte u nastavku. „Ovakva vrsta pletenica se radi sa 70% sintetičke i 30% prirodne kose. Ta sintetička kosa se upliće u vašu kosu u obliku čvorića pri korjenu kose, tako da nema straha od ljepljenja ili vezanja kose koncem“, rekla nam je Ada Kubura. Sam postupak pletenja traje do 9 sati, a pletenice se na krajevima spaljuju što omogućava da se ne raspletu, tako da se njihov rok trajanja produžuje i do tri mjeseca. Ovakav stil kose je nemoguće ne primjetiti, a i sama naša sagovornica nam je rekla da je ona tako započela ovaj posao. „Prije nekoliko godina sam zapazila jednu djevojku sa ovakvom frizurom na ulici. Pomislila sam da je izrada istih sigurno komplikovana, a kroz razgovor sa njom sam saznala sve što me zanimalo. Počela sam eksperimentisati prvo na prijateljicama i sebi, ali kroz godine sam dobila stalne mušterije iz cijele zemlje, kako ženskoga, tako i muškoga pola“, kaže ova majstorica.   [gallery ids="24275,24276,24277,24278"]   Ona naglašava da se kosa ovim putem ne oštećuje. „Ne samo da se kosa ovim načinom pletenja ne oštećuje jer je upletena sa materijalom, već omogućava i zaštitu od sunca, što je bitno u vrijeme toplijih dana koji dolaze“, rekla nam je Kubura. Vaša kosa se pere i suši na isti način i istim proizvodima koji su dio vaše uobičajene rutine, a najmanja dužina vaše kose mora biti 8 cm. Svi zainteresovani mogu posjetiti facebook stranicu „Afričke pletenice Ada“, a na vama je da uživate u slikama rada ove zaista talentovane djevojke.   Ines Sandžaktarević
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus