Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Projekat “Tvrle ekolog” u osnovnim školama Zenice

NEWS

OBJAVLJENO:
14.05.2013. u 16:59

Forum građana Općine Zenica i EKOPAK, ovlašteni operater upravljanja ambalažnim otpadom, potpisali su u Zenici protokol o implementaciji projekta “Tvrle ekolog”.

Forum građana Općine Zenica i EKOPAK, ovlašteni operater upravljanja ambalažnim otpadom, potpisali su u Zenici protokol o implementaciji projekta “Tvrle ekolog”. Riječ je o projektu koji ima za cilj podizanje svijesti i odgovornosti kod djece o značaju ekologije, posebno koristi selektiranja ambalažnog otpada koji će, uz odobrenje Pedagoškog zavoda Zenica, biti proveden u svih 16 zeničkih osnovnih škola. Zvanični početak projekta planiran je za 30.05.2013. u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica gdje će premijerno biti izvedena predstava “Reciklaža nije gnjavaža” i promocija magazina “Super Tvrle spašava prirodu”, koji će biti podijeljen učenicima od četvrtog do osmog razreda osnovnih škola.   [gallery ids="24352,24353,24354,24355"]   Generalni cilj projekta je podizanje svijesti i odgovornosti kod djece o značaju ekologije. Specifični ciljevi podrazumijevaju edukaciju djece o potrebi, značaju i koristi razvrstavanja (selektiranja) ambalažnog otpada, te o procesu njegovog recikliranja. Postavljeni ciljevi realiziraće se na poseban prilagodljiv način za ovaj uzrast. Za planirane aktivnosti nosioci projekta su obezbijedili Saglasnost Pedagoškog zavoda ZE- DO kantona. Partneri pri implementaciji projekta su Bosansko narodno pozorište Zenica koje će realizirati predstavu i firma “B Panel” d.o.o Zenica koja je autor magazina i tvorac lika “Bosanski jež Tvrle”. Također, partner projekta je Općina Zenica. Podršku ovom projektu dalo je Federalno ministarstvo okoliša i turizma.   Armin Sajnica
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus