Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Prijavite se na foto – natječaj u sklopu kampanje “Spreman, spašen”

NEWS

OBJAVLJENO:
21.05.2013. u 20:29

Posljednjih mjesec dana našu zemlju, posebno područje Tuzlanskog kantona, pogodili su nevrijeme i obilna kiša koji pogoduju nastanku klizišta i poplava. Ova situacija još jednom je ukazala na potrebu stvaranja svijesti o smanjenju rizika od prirodnih katastrofa i drugih nesreća te stvaranju uslova za sigurnost djece, kao najranjivije kategorije stanovništva u BiH.

Posljednjih mjesec dana našu zemlju, posebno područje Tuzlanskog kantona, pogodili su nevrijeme i obilna kiša koji pogoduju nastanku klizišta i poplava. Ova situacija još jednom je ukazala na potrebu stvaranja svijesti o smanjenju rizika od prirodnih katastrofa i drugih nesreća te stvaranju uslova za sigurnost djece, kao najranjivije kategorije stanovništva u BiH. S tim u vezi, u okviru projekta “Smanjenje rizika od katastrofa i sigurnost djece“ kojeg provodi Ministarstvo sigurnosti/bezbjednosti Bosne i Hercegovine uz podršku UNICEF-a i USAID-a, predstavljena je kampanja “SPREMAN, SPAŠEN” u sklopu koje je organizovan foto-natječaj na temu “ Posljedice prirodnih katastrofa u BiH, rizik i prevencija rizika”. Foto-natječaj počeo je 1.5.2013. godine i traje do 1.7.2013. godine, a odvija se na zvaničnoj Facebook stranici kampanje www.facebook.com/spremanspasen, unutar aplikacije foto-natječaj.   Screen Shot 2013-04-30 at 10.44.04 AM   Potrebno je da dostavite fotografije koje ilustruju potencijalne rizike ( npr. poplave, požare, klizišta, zemljotrese) i ukazuju na preventivno djelovanje za efektivno uklanjanje rizika ili posljedica prirodnih katastrofa. Natječaj je otvoren u dvije kategorije: 1. profesionalna fotografija (novinari, foto-reporteri) 2. amaterska fotografija (građansko foto-novinarstvo). Konačnu odluku o pobjednicima koji će dobiti vrijedne foto-aparate donijet će stručni žiri. Ukoliko volite fotografije i uživate u fotografisanju, a ujedno ste i odgovorni prema okruženju o kojem djelujete, ovaj natječaj je idealan za vas. Ako ste pak profesionalni fotograf koji ima takmičarski duh, sjajne ideje ili u svojoj kolekciji već imate fotografije na zadanu temu, prijavite se na ovaj foto-natječaj i možda upravo Vi osvojite vrijednu nagradu! Sretno!   Armin Sajnica
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus