Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Predstavljena publikacija “Nastavnička profesija za 21. stoljeće”

NEWS

OBJAVLJENO:
14.06.2013. u 15:39

U hotelu “Ero” u Mostaru predstavljena je publikacija pod nazivom “Nastavnička profesija za 21. stoljeće”. Publikacija je nastala kao rezultat rada stručnjaka iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Škotske, a u sklopu regionalnog projekta “Unaprijeđenje nastavničke profesije za inkluzivno, kvalitetno i relevantno obrazovanje”, koji u Bosni I Hercegovini podržava Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH.

U hotelu “Ero” u Mostaru predstavljena je publikacija pod nazivom “Nastavnička profesija za 21. stoljeće”. Publikacija je nastala kao rezultat rada stručnjaka iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Škotske, a u sklopu regionalnog projekta “Unaprijeđenje nastavničke profesije za inkluzivno, kvalitetno i relevantno obrazovanje”, koji u Bosni I Hercegovini podržava Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH. Publikacija nudi smjernice za izradu kvalifikacijskog okvira za nastavničke profesije koji objedinjuje znanje, vještine i vrijednosti koje nastavnici trebaju imati kako bi njihovi učenici bili pripremljeni za život u 21. stoljeću i daje dobro polazište za izradu kvalifikacijskog okvira u Bosni i Hercegovini. Tim povodom, direktorica Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH Maja Stojkić, izjavila je sljedeće: “ Izuzetno mi je zadovoljstvo što je Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH partner ovog značajnog projekta, s ciljem ukazivanja važnosti kontinuiranog razvoja nastavničkih kompetencija koje u konačnici vode razvijanju punih potencijala kod djece.” Publikacija će biti predstavljena i u Sarajevu u petak, 21.6.2013. u hotelu “Sarajevo” u 11h.     Fotografija 1 Fotografija 2     Armin Sajnica
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus