Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Podignite emocionalnu energiju

NEWS

OBJAVLJENO:
19.06.2013. u 21:53

Ako se osjećate iscrpljeno, možda niste premoreni fizički već emocionalno. Dozvoljavajući drugima da vas gaze ili ne čineći stvari koje vas vesele trošite svoju emocionalnu energiju, što vas može ostaviti nemotiviranim ili čak psihički premorenim. Evo nekoliko savjeta da podignete emocionalnu energiju:

Ako se osjećate iscrpljeno, možda niste premoreni fizički već emocionalno. Dozvoljavajući drugima da vas gaze ili ne čineći stvari koje vas vesele trošite svoju emocionalnu energiju, što vas može ostaviti nemotiviranim ili čak psihički premorenim. Evo nekoliko savjeta da podignete emocionalnu energiju: Prestanite udovoljavati drugim ljudima Nemojte pristati da vam drugi kroje život - ako se vašim roditeljima ne dopada dečko kojeg volite, nemojte zbog toga upropastiti tu vezu. Preselite se ako će vas to usrećiti, bez obzira na to što će vam prijateljice nametati grizodušje zbog udaljenosti. Slobodno recite ne ako vas netko traži da napravite nešto što u stvarnosti ne želite. Nemojte bez veze trošiti energiju pokušavajući ispuniti očekivanja drugih. Puno više će vam se energije osloboditi ako ne brinete o tome što će reći vaša mama, prijateljice ili susjedi na vaše odluke. Uvedite pozitivne osobe u svoj život Okružite se ljudima koji vas podupiru i brinu za vas, čak i u lošim periodima u životu. Izbjegavajte one koji se žale, zanovijetaju i maltretiraju vas svojim problemima. Oni će vam isisavati životnu energiju, za razliku od ljudi koji vas nadahnjuju i dižu vam raspoloženje i samopouzdanje. Promislite dvaput o takozvanim prijateljima koji vas zovu samo kad trebaju pomoć.   P8140103 Uvijek imajte nešto veliko i novo u planu. Počnite planirati slijedeći godišnji odmor ili počnite pisati knjigu o kojoj ste razmišljali. Prekretnice i radovanje događajima stimulira ljude. Daje vam razloga da ustanete iz kreveta ujutro i jača vašu želju da ostvarite svoje ciljeve. Čim se pokrenete, (nazovete putničku agenciju, napišete fabulu za knjigu) odmah ćete se osjećati bolje i uzbuđeni da ustrajete u ostvarenju svog cilja. Nemojte živjeti u prošlosti Prestanite razmišljati o tome što bi se dogodilo da ste ostali sa starim dečkom. Što bi bilo kad bi ostali na onom poslu umjesto toga da ste prešli na novi. Umjesto zamaranja sa takvim stvarima fokusirajte se na ono što se dešava sad i ovdje, te kako ćete ići dalje. Začinite život avanturom, promijenite posao, nađite novog dečka, otputujte… Samo vi ste odgovorni za sve što vam se dešava u životu i iako ne možete sve predvidjeti, ipak možete uzeti kormilo u svoje ruke i ostvariti svoje snove. Karijera, veze, slobodno vrijeme, sve to je pod vašom kontrolom i samo vi možete upravljati svojom sudbinom.   Amela Ravkić
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus