Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Pročitajte koliko vam koža stari ako ne skidate šminku prije spavanja

NEWS

OBJAVLJENO:
25.06.2013. u 10:18

Tradicionalni majčinski savjet upozorava da skinete šminku prije spavanje da koža ne bi starila. Čini se, međutim, da tu lekciju mnoge mlade žene nisu dobro naučile. Navika iz studentskih dana da se prespava sa šminkom kod mladih se žena proteže do sredine dvadesetih, a gotovo polovina mladih žena priznaje da je grijeh prema koži počinila zbog pijanstva.
Zapanjujućih 47,9 posto žena do 30 godina izjavilo je da će prespavati s šminkom najmanje jednom nedjeljno, a gotovo trećina priznaje da im se to dogodi čak dva puta, pokazuju rezultati istraživanja provedenog u Velikoj Britaniji koje prenosi Mail Online. Više od polovine, 57,5 posto ispitanih žena priznaje da je glavni razlog pijanstvo budući da nakon nekoliko pića nisu smatrale velikim problemom što u krevet odlaze sa šminkom. Osim toga, priznaju da su svjesne štetnih nuspojava te navike, a više od trećine bi dobile akne i mrlje nakon nošenja šminke u krevet. Druga trećina je kao posljedicu navike iskusila suhu i dehidriranu kožu, a 13,4 posto otkrilo je da im trepavice postaju krhke. Većina mladih žena (79,8 posto) odgovorilo je da im treba manje od deset minuta da skinu make-up, no uprkos tome, barem jednom nedjeljno nisu bile sposobne učiniti taj napor. Uglavnom procjenjuju da im zbog te navike lice stari u prosjeku 2,15 dana što znači da koža stari 111 dana godišnje ili više od tri i po mjeseca! Ne postoji izgovor da ne skinete make-up, tvrde stručnjaci upozoravajući da se prave posljedice te navike mogu vidjeti tek za nekoliko godina.

Tradicionalni majčinski savjet upozorava da skinete šminku prije spavanje da koža ne bi starila. Čini se, međutim, da tu lekciju mnoge mlade žene nisu dobro naučile.

Ilustracija / 24sata.info
 
Navika iz studentskih dana da se prespava sa šminkom kod mladih se žena proteže do sredine dvadesetih, a gotovo polovina mladih žena priznaje da je grijeh prema koži počinila zbog pijanstva. Zapanjujućih 47,9 posto žena do 30 godina izjavilo je da će prespavati s šminkom najmanje jednom nedjeljno, a gotovo trećina priznaje da im se to dogodi čak dva puta, pokazuju rezultati istraživanja provedenog u Velikoj Britaniji koje prenosi Mail Online. Više od polovine, 57,5 posto ispitanih žena priznaje da je glavni razlog pijanstvo budući da nakon nekoliko pića nisu smatrale velikim problemom što u krevet odlaze sa šminkom. Osim toga, priznaju da su svjesne štetnih nuspojava te navike, a više od trećine bi dobile akne i mrlje nakon nošenja šminke u krevet. Druga trećina je kao posljedicu navike iskusila suhu i dehidriranu kožu, a 13,4 posto otkrilo je da im trepavice postaju krhke. Većina mladih žena (79,8 posto) odgovorilo je da im treba manje od deset minuta da skinu make-up, no uprkos tome, barem jednom nedjeljno nisu bile sposobne učiniti taj napor. Uglavnom procjenjuju da im zbog te navike lice stari u prosjeku 2,15 dana što znači da koža stari 111 dana godišnje ili više od tri i po mjeseca! Ne postoji izgovor da ne skinete make-up, tvrde stručnjaci upozoravajući da se prave posljedice te navike mogu vidjeti tek za nekoliko godina.
- See more at: http://www.24sata.info/magazin/moda-ljepota/154040-znate-li-koliko-vam-koza-stari-ako-uvece-ne-skidate-sminku.html#sthash.oIZMDuSR.dpuf
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus