Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Simfonijski orkestar Univerziteta Anadolu predstavlja seriju koncerata

NEWS

OBJAVLJENO:
03.07.2013. u 21:59

Simfonijski orkestar Univerziteta Anadolu organizira u julu seriju koncerata pod nazivom: "Balkan zaljubljen u život", a koja će se održati u šest država i sedam različitih gradova.

 anadolu_universitesi_orkestrasi Simfonijski orkestar Univerziteta Anadolu organizira u julu seriju koncerata pod nazivom: "Balkan zaljubljen u život", a koja će se održati u šest država i sedam različitih gradova. Koncerti će biti organizirani u periodu od 1. jula do 15. jula 2013. godine u Bugarskoj, na Kosovu, Albaniji, Makedoniji, Grčkoj i u Bosni i Hercegovini. Repertoar koncerata uključivat će djela turskih i zapadnoevropskih kompozitora. Simfonijski orkestar Univerziteta Anadolu sastoji se od akademskog osoblja i studenata sa Državnog konzervatorija Univerziteta Anadolu, što čini ukupno 78 članova. Orkestar će predvoditi Hakan Şensoy sa svjetski poznatim violinskim virtuozom Cihat Aşkınom i vodećim pijanistima Toros Canom i Gökhan Aybulusom.   Ove serije koncerata organizirao je Univerzitet Anadolu sa vizijom da Globalni kampus ima preko milion studenata širom svijeta, od Bakua do Brisela, u 30 različitih država. Prvi koncert simfonijski orkestar imat će u Bugarskoj u Plovdivu u teatru ”Drevni Plovdiv teatar”, a koncerti se nastavljaju u Sofiji, Sarajevu, Prištini, Tirani, Bitolju i u gradu Volos. Koncert u Sarajevu održaće se 5. jula 2013. godine u Narodnom pozorištu Sarajevo, s početkom u 20:00 sati. Ulaz će biti slobodan.  
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus