Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Detoksikacija duše

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
07.07.2013. u 17:12

Čini nam se da je početkom ljeta svima potrebna detoksikacija organizma, no, zašto ne započeti i sa detoksikacijom duše? Osim nezdrave hrane, izbacite i ljude i situacije koje vas truju iz vašega života i to zauvijek.

Čini nam se da je početkom ljeta svima potrebna detoksikacija organizma, no, zašto ne započeti i sa detoksikacijom duše? Osim nezdrave hrane, izbacite i ljude i situacije koje vas truju iz vašega života i to zauvijek. Dosta puta nam se sigurno desilo da nečiji odlazak iz našega života smatramo nekom vrstom kazne, no, nakon nekog vremena se ispostavilo da nam je upravo to i bilo potrebno.Vrijeme i daljina su uvijek bili najbolji pokazatalji za ljudske kvalitete, oni su uvijek tu da nam pomognu da shvatimo ko nam je potreban u životu, a ko ipak ne. Ne smatrajte nečiji odlazak negativnom stvari, već iskustvom i prilikom da neko novi (i bolji) uđe u vaš život. A doći će, u to budite sigurni, to se redovno dešava.          
 
Nekada mislimo da smo spremni za novo iskustvo, ali se ispostavi da nismo bili, imali smo prevelika očekivanja, a male šanse, forsirali smo neki odnos, a to se baš nikada ne završava dobro. Sva sreća da postoji ta „sudbina“, koja nam ugovara sastanke sa poznatim i još nepoznatim dušama. One poznate duše sretnemo da vidimo da li smo ih preboljeli, ostavili prošlost iza sebe, krenuli dalje ili se još okrećemo za njima i tako nikada da položimo taj ispit učenja na greškama, koje uvijek nazivamo iskustvom. Sa druge strane, postoje i sastanci sa još nama nepoznatim dušama, koje ćemo upoznati u pravo vrijeme i na pravome mjestu i čija uloga u našem životu tek treba da se odredi. Od nas i naših odluka (pravih ili pogrešnim, vrijeme pokaže) zavisi da li će oni ostati u našem životu ili ćemo ih pustiti.     Vjerujte u sudbinu, ali i sami birajte sa kim ćete provoditi vrijeme i koliko kvalitetno.Ukoliko vidite da vam neki odnos više šteti, negoli vam donosi pozitivno raspoloženje, vrijeme je za promjene. Ne dozvolite da se u vašem životu zadržavaju tzv. otrovi više nego što je potrebno. Pravi pokazatelj pogrešnih osoba je da su tu samo kada vam ide dobro u životu, a na prvi znak nevolje nestaju, baš poput mađioničara. A sigurni smo da u ovakvim vremenima takva vrsta magije nije vam potebna. 
 
Neka magija bude u sljedećem susretu, sa osobama koje tek trebaju kročiti u vaš život. Magija može biti i pogled i dodir, ali i zagrljaj koji će vam reći više od bilo kakvih riječi. Dopustite osobama da vam samim stiskom ruke kažu : „Sve će biti u redu.“ Riječi su prolazne, brzo ih zaboravljamo, ali po djelima i osjećanjima pamtimo ljude zauvijek. Vjerujte u takve susrete i ljude koji će vidjeti ono najbolje i najgore u vama i svejedno vas voljeti – i to neka vam bude vodilja u životu. Vjera u sebe je prva tajna uspjeha.  Ines Sandžaktarević       
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus