Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Besplatni pregledi kože u Tuzli

NEWS

OBJAVLJENO:
13.07.2013. u 14:58

U okviru društveno odgovorne kampanje „Djeca sunca“, koja ima za cilj informisati i educirati javnost o pravilnoj zaštiti kože od sunca i prevenciji kožnih bolesti, kompanija dm drogerie markt je organizovala besplatne preglede kože za posjetioce kupališta u Bosni i Hercegovini. Pregledi pod nazivom “Sunce, ti i ja...” održat će se u Tuzli, na Panonskim jezerima, 14.7.2013., od 12:00 do 17:00 sati.

    U okviru društveno odgovorne kampanje „Djeca sunca“, koja ima za cilj informisati i educirati javnost o pravilnoj zaštiti kože od sunca i prevenciji kožnih bolesti, kompanija dm drogerie markt je organizovala besplatne preglede kože za posjetioce kupališta u Bosni i Hercegovini. Pregledi pod nazivom “Sunce, ti i ja...” održat će se u Tuzli, na Panonskim jezerima, 14.7.2013., od 12:00 do 17:00 sati. Izjave za medije obezbijeđene su od 12:30 sati. Serija edukativno-zabavnih pregleda počela je u Sarajevu 29.6.2013., a u nedjelju 14.7.2013. će posjetioci Panonskih jezera moći obaviti pregled kože te od dermatologa dobiti korisne savjete o prevenciji kožnih bolesti. Pripremljen je zabavni program i aerobik u vodi, a najmlađi će uz klovna i kreativne radionice na zabavan način biti informisani o važnosti zaštite kože od sunca. “Imajući u vidu činjenicu da se svake godine povećava broj osoba oboljelih od melanoma provođenjem društveno odgovore kampanje 'Djeca sunca' želimo da probudimo svijest građana da redovno prate i provjeravaju sve sumnjive mladeže i promjene na koži. Pozvala bih posjetioce Panonskih jezera, kako mlade tako i one malo starije ukoliko imaju sumnjive mladeže na koži da posjete dm kutak u kojem mogu dobiti besplatan pregled i savjet dermatologa”, kazala je Admira Isaković, voditeljica odjela Nabava i Marketing kompanije dm drogerie markt. U ljetnjim danima izuzetno je važna pravilna zaštita kože od sunca jer je upravo ona preduslov za prevenciju kožnih bolesti. Svake godine se povećava broj oboljelih od melanoma te je veoma bitno pratiti promjene na koži i redovno ići na preglede. Od najranijeg djetinstva potrebno je voditi računa o adekvatnoj zaštiti kože najmlađih te ih educirati na koji način mogu bezbrižno da se se igraju na suncu.   Armin Sajnica
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus