Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Izet Ljajić: Doajen putne privrede

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
10.03.2014. u 09:51

Sa putevima 45 godina

Nekadašnji sarajevski student svojevremeno se sa diplomom u rukama vratio u rodni grad na jugu Srbije gdje je nesebično djelio svoje znanje i umijeće u građevinskim preduzećima. Početkom ove godine se, nakon 45 godina rada i 32 godine uspješnog rukovodećeg djelovanja, povukao u zasluženu penziju kao jedan od direktora sa najviše direktorskog staža u Srbiji

Početkom ove godine preduzeće AD „Novi Pazar - Put“ ispratilo je svog višegodišnjeg direktora Izeta Ljajića u zasluženu penziju. Nakon punih 45 godina predanog rada i zalaganja ovaj uspješni građevinski inžinjer je odlučio predahnuti na svom poslovnom putu uspjeha i dostignuća. 

Prije više od četiri decenije nekada briljantni sarajevski student sa inžinjerskom diplomom zaputio se u Novi Pazar kako bi svoje znanje i umijeće primjenio u svojoj rodnoj grudi. Odmah mu je ponuđena pozicija tehničkog direktora, a malo kasnije i direktora firme, na kojoj se zadržao pune 32 godina. Cijeli svoj radni vijek je proveo u izgradnji i održavanju puteva na području Novog Pazara, Sjenice, Tutina, Raške, Kraljeva i šire. Studenstkih dana u bh. prijestolnici se rado sjeća. Sarajevo je, kako kaže, njegova druga ljubav. Nostalgiju za gradom na Miljacki je pokušavao nadoknaditi sarađujući sa nekim bh. firmama od kojih ističe Unioninvest i Bosnaputevi, te posljednjih godina Sacom d.o.o. Hadžići.

„Iza mene su 32 uspješno završena godišnja računa, oko 450 stalno uposlenih radnika i preko 600 sezonaca. Moja obaveza je bila da budem primjer tim ljudima. Pravilo moga poslovanja je bilo da među prvima dođem na radno mjesto, a posljednji da odem kući “, objašnjava ovaj omiljeni direktor među uposlenicima, poznat kao rukovodilac kojeg bije glas da je bio jedan od najdisciplinovanijih, najodgovornijih i najpreciznijih lidera u regionu.  

Tajna njegovog uspješnog rukovođenja je kako veli red, rad i disciplina, što mu je i moto života. Tokom svih godina rada i privređivanja je nastojao i uspjevao rezultate rada ispravno vrednovati i poštovati. Najznačajnije uspjehe firme Ljajić teško može izdvojiti, jer ih je bilo mnogo. Svaki izgrađeni put i povezivanje određenih destinacija za njega su neizmjeran uspjeh. Nekada jako loša putna mreža u Srbiji, koja pokriva novopazarsku regiju, danas je zahvaljujući novopazarskoj firmi dovedena u znatno bolje stanje, ali je razvijenost putne mreže ovog područja i dalje ispod prosjeka u Republici.

„Sjećam se da smo nekada davno od Sjenice do Sarajeva putovali autobusom po 12 sati, što je bilo nepodnošljivo i predugo. Danas se ovaj vremenski period smanjio na pola, a i put je mnogo ugodniji za vožnju“, dodaje ovaj donedavno najstariji aktivni putar u Srbiji. 

Ljajić istiće kako je sretan što je u istoj firmi radio tolike godine i zaradio penziju, a posebno zadovoljstvo mu predstavljaju dosadašnji uspjesi kao i stanje firme u momentu njegovog odlaska.

„Posebno sam sretan što je Ibrahim Škrijelj moj nasljednik kojeg mogu predstaviti kao uvaženog stručnjaka i iskusnog znalca svoga posla. On je čovjek koji ima u glavi jasan putokaz i viziju kako dalje u ovom današnjem surovom i nemilosrdnom tržištu“, kazao je na kraju jedan od doajena putne privrede u Srbiji.

 

Ibrahim Škrijelj o svom prethodniku

Imao sam najboljeg učitelja 

 

Ibrahim Škrijelj, novoizabrani direktor firme AD „Novi Pazar - Put“ ponosan je što nastavlja tamo gdje je Ljajić stao. Svjestan je da ga čeka mnogo prepreka i predanog rada, ali uz znanje koje mu je prenio njegov prethodnik, vjeruje da je uspjeh zagarantovan.

„Biti uspješan na čelu jedne uspješne firme toliki niz godina skoro je pa nemoguće. Teško je iskazati riječima divljenje prema ovom čovjeku, no sama činjenica da sam ponosan što me je on učio poslu i što ću, iskreno se nadam, nastaviti raditi njegovim tempom i metodama, dokaz je koliko ga poštujem i cijenim. Zadovoljstvo je nastaviti raditi njegov posao u firmi koju je ostavio na zdravim nogama“, kazao je Škrijelj koji je kao i njegov prethodnik svojevremeno stekao sarajevsku diplomu građevinskog inžinjera. 

(promo) 

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus