Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Bliži nam se 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
24.03.2014. u 22:58

Tradicionalna modna manifestacija, Nivea Fashion Week Sarajevo, održat će se u zadnjim danima marta / ožujka ove godine. I ove godine Style.ba je medijski pokrovitelj ovog dešavanja.

Evo  šta poručuju organizatori, agencija    ABC Models: 
 
Kao modno-kulturno događanje s najdužom tradicijom u BIH, 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, dostigao je nivo najpoznatijih svjetskih sedmica mode. 
Poznato je već kako ovo domaće modno događanje kroz svoju dugogodišnju tradiciju veliča individualnost i posebnost svakog BH dizajnera, usmjeravajući pažnju domaće javnosti i medija upravo na njih i njihova remek-djela. Ovosezonsko izdanje donosi pregršt multimedijalnih novosti kao i dodatnih sadržaja koji svake sezone sve više i sve bolje obogaćuje cjelokupnu manifestaciju.
Fascinantna je činjenica da BH FASHION WEEK SARAJEVO već  17-tu godinu predstavlja važnu platformu i podržava rad kako afirmiranih BH modnih dizajnera tako i neafirmiranih mladih dizajnera, predstavlja važnu modnu manifestaciju za razvoj BH modne scene i da kontinuirano traje i opstaje usprkos teškom stanju u našoj tekstilnoj industriji i uopće lošem stanju u državi. Značaj projekta ogleda se u osiguranju kreativno-poslovnog razvoja i medijske promocije novih generacija mladih dizajnerskih kreativaca dok se afirmiranim kreatorima daje podrška u nastavku njihovog rada, a najvažnije od svega, jeste razvijati svijest kod naših građana o domaćem proizvodu, kako bi naši BH dizajneri mogli živjeti od svog rada.
„Od samih početaka, 1997 godine pa do danas, BH Fashion Week Sarajevo ima za cilj otkriti i afirmirati mlade talente. Punih 17 godina rada, ovaj projakat predstavlja ozbiljnu platformu za razvoj i daljnji napredak modnih dizajnera. Za 17 proteklih godina, putem ovog projekta realizirano je više hiljada domaćih dizajnerskih modnih revija, što predstavlja ogroman doprinos i značaj Udruženja manekena i modnih dizajnera BiH za razvoj i opstanak BH modne scene. Danas, uprkos jako teškoj situaciji u našoj zemlji, i ove sezone, u suradnji s Tehničkim fakultetom Bihać, odsjek tekstilni dizajn i s Tehnološkim fakultetom Banja Luka, odsjek tekstilni dizajn, posebnu pažnju posvetili smo mladim dizajnerima na bosanskohercegovačkoj modnoj i medijskoj sceni putem Natječaja za mlade dizajnere – New Generation! Velike zasluge dugujemo partneru projekta NIVEA, koji već duži niz godina podržava ovaj projekat i koji u mladim dizajnerima vide budućnost razvoja modne industrije kako u našoj zemlji tako i u regiji“ – izjavila je Stela Zubak J., ispred organizacije Udruženja manekena i modnih kreatra BiH.
 
32. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO već godinama je mjesto u okviru kojeg već priznata imena modnog svijeta prikazuju svoje nove kolekcije iz sezone u sezonu, gdje mladi umjetnici imaju šansu zaploviti vodama modnog dizajna, mediji imaju tokom održavanja atraktivan modni događaj i priliku da daju svoj doprinos jačanju svijesti o domaćem proizvodu, a publika tri dana ljepote, noviteta i uzbuđenja.
Inače, zaštitno lice  32. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO je Ines Jovanović, model agencije Abc Models, a Svjetlana Prole modna kreatorica koja ekstravagantnom odjevnom kombinacijom nagovještava tematiku svoje kolekcije insipirisanu posebnošću za ljeto - 2014. 
 
Pred nama je najiščekivaniji 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, koji će se održati od 29.03. do 31.03.2014 godine u Domu oružanih snaga BiH, s odličnim programom i mnogo dodatnih zanimljivosti. 
 
Inače,   u   organizaciji   ove    agencije,  u  subotu  u    sarajevskom hotelu  Radon  Plaza   organizirano    druženje sa modnom kreatoricom Eminom Husedžinović 
Svojom ekskluzivnom kolekcijom "METROPOLIS",  najpriznatija modna djelatnica u BiH, Emina Husedžinović Ibrahimović otvorit će 32. NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO.

U povodu učešća na najznačajnijem modnom događaju u zemlji Emina je snimila editorijal fotografija svoje nove kolekcije. Među prisutnim   modelima   bila ja  i aktuelan   Miss   BiH    Sandra Gutić. 

 

Objavljen natječaj za „Perwoll New Generation 2014“

 

Dom oružanih snaga Bosne i Hercegovine jedno od kultnih mjesta u Sarajevu, krajem marta 2014 godine, je domaćin 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, koji nastavlja pružati podršku mladim talentiranim modnim dizajnerima a koji predstavljaju budućnost domaće mode putem platforme – „Perwoll New Generation 2014“ natječaja za mlade dizajnere.

Pobjednik i nositelj prve titule „Perwoll New Generation“ natječaja za mlade dizajnere, dobija novčanu nagradu od 1000 eura i besplatno učešće na „33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo“ jesen/zima 2014.

Udruženje manekena i modnih kreatora BiH u suradnji  sa Tehnološkim fakultetom Banja Luka, odsjek tekstilni dizajn i Tehničkim fakultetom Bihać, odsjek tekstilni dizajn, početkom godine raspisalo je natječaj za takmičenje mladih neafirmisanih modnih dizajnera pod nazivom „Perwoll New Generation“.

Stručni žiri koji čine profesori iz struke, afirmisani modni dizajneri i eminetne ličnosti, izabrali su deset finalista, koji će imati priliku pokazati svoje stvaralaštvo na prestižnoj pisti najuticajnijeg modnog događaja u regiji 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, na natjecanju mladih dizajnera – „Perwoll New Generation 2014“.

Među deset finalista „Perwoll New Generation 2014“ – natječaja za mlade dizajnere nalaze se: Barbara Kos, Dragana Telić, Emina Alijagić, Ilderina Šljivo, Jasmina Omerović, Lucija Vrcić,  Maja Sabljić, Marijana Pećanac, Marko Potkozarac Feher i Šejla Šušnjar.

Pobjednik i nositelj prve titule „Perwoll New Generation“ natječaja za mlade dizajnere, dobija novčanu nagradu od 1000 eura i besplatno učešće na „33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo“ jesen/zima 2014.

Natječaju za mlade modne dizajnere „Perwoll New Generation“ mogli su pristupiti svi studenti studija tekstilnog i modnog dizajna i komplementarnih modnih škola/fakulteta iz cijele BiH, bez obzira na status (redovni, izvanredni) i godinu pohađanja studija, te studenti koji su diplomirali unazad tri godine (2011).

Na platformu „Perwoll New Generation“ su mogli pristupiti i oni koji mogu potvrditi završetak tehničke obuke u modnom dizajnu (krojači, itd), te školovani modni dizajneri i talentirani pojedinci, umjetnici i kreativci različitih struka između 19 i 29 godina - samostalni autori ili grupa od dva člana. Tematika kolekcija s kojima će se finalisti revijalno predstaviti je „casual“ ili „eksperimentalna“. Uslovi takmičenja mladih modnih dizajnera je da kolekcija nigdje nije prikazivana i da svoju premijeru ima upravo na platformi „Perwoll New Generation“ a koja će se održati u sklopu 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo.

 

Stručni žiri u sastavu profesora iz struke, urednika modnih magazina, afirmiranih modnih dizajnera, predstavnika Udruženja manekena i modnih dizajnera BiH, proglasiće Top 3 dizajnera, među kojima i pobjednika NATJEČAJA ZA MLADE DIZAJNERE – PERWOLL NEW GENERATION 2014, a pobjednik, tačnije, nositelj prve „Perwoll New Generation 2014“ titule dobija 1000 eura kao nagradu i besplatnu reviju na „33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo“ koji se u okt/nov 2014. održava u Sarajevu.  Dakle, svoju će kolekciju moći predstaviti odabranih Top 3 dizajnera na „33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo“ na jesen/zima 2014 godine. Njihovo učešće je besplatno odnosno Udruženje manekena I modnih kreatora u BiH obezbjeđuje za Top 3 dizajnera besplatnu reviju, pokrivene troškove manekenki, make-up artista, frizera, noćenja, troškove produkcije revije, marketing, PR itd.).

Projekt „Perwoll New Generation 2014“ natječaj za mlade dizajnere u sklopu 32. Nivea BH Fashion Week Sarajevo,  pokrenut je s namjerom da promovira neafirmirane modne dizajnere kroz originalne koncepcijske ideje.

Pokrivanjem svih troškova produkcije, modela, šminkera, frizera, smještaja i besplatnim učešćem domaćih modnih dizajnera, NIVEA BH FASHION WEEK SARAJEVO pruža mladim dizajnerima priliku da se bez uloženih vlastitih sredstava kvalitetno predstave široj javnosti i na taj im način omogućava adekvatnu medijsku promociju ali i ozbiljnu platformu za njihov daljni poslovni razvoj. 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus