Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Biti svoj

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
02.04.2014. u 23:46

IZVOR:
Ines Sandžaktević

Kolumna

Nekako se i sam naslov čini nemogućim u današnje vrijeme kada je moderan umjetni ten, lice tamnije za par nijansi i Phostoshop.

No, biti svoj u u upravo takvo vrijeme postalo je – luksuz! Šminkom pokušavamo da prekrijemo loš dan ili raspoloženje, posljedice prethodne noći, što je i u redu, no vjerujte, nema te šminke koja može prekriti loš karakter ili ponašanje. Problem nastaje kada osoba ne prihvata sebe u pravom izdanju : sa krupnim očima, malim usnama, niskim rastom, razmakom među zubima .. i na razne načine pokušava da promjeni te svoje osobine. Vjerovatno jer ne shvata da je upravo u tim različitostima prava ljepota! Stav da smo lošiji jer smo drugačiji i ne čudi, sa obzirom na brojne plakate kojima nas redovno bombarduju gdje susrećemo djevojke i muškarce idealnih mjera, no, treba imati na umu da ni oni nisu savršeni. Ljepota je u nesavršenosti i svim onim unutrašnjim osobinama koje nas čine baš takvima kakvi jesmo! Fizički izgled nas može zainteresovati samo na kraći period, no zadržat će nas pored neke osobe samo pravi karakter, stvarne osobine i slični (ili baš suprotni) interesi. Šminka ili ispravljanje sitnih nedostataka može nam pomoći da izgledamo bolje, no, pravo samopouzdanje dolazi iznutra, ma koliko nevjerovatno to bilo. Ako ste zadovoljni svojim životom, svojim postignutim ciljevima, imate ljude oko vas koji vas vole (u prevodu – prihvaćaju takvi kakvi jeste), onda će se to primjetiti i na vašoj fizičkoj ljepoti. Ne postoji sredstvo koje može zamjeniti sreću i zadovoljstvo svojim životom. 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus