Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Haljina od omota Quickie kroasana pobjednica izložbe "Zakopčaj me selotejpom"

Modni radar

OBJAVLJENO:
15.04.2014. u 10:03

IZVOR:
KLIX.ba

Neobično modno takmičenje

Izložba haljina od ambalažnih materijala renomiranih brendova na bosanskohercegovačkom tržištu, proizašlih iz umjetničkih vizija priznatih bosanskohercegovačkih modnih dizajnera bila je postavljena na Trgu "Zakopčaj me selotejpom" u BBI Centru u Sarajevu od 22.03. do 14.04.2014. godine. Haljina napravljema od omota Quickie na izložbi "Zakopčaj me selotejpom" proglašena je najljepšom

 
Svi posjetitelji BBI Centra koji su u ovom periodu prošetali Trgom "Zakopčaj me selotejpom" mogli su glasati za njima najljepšu haljinu ubacivanjem popunjenih glasačkih listića u kutiju u prostoru izložbe. 
 
Haljine su izrađene od ambalaže i ambalažnih materijala poznatih robnih marki kao što su Dino kafa d.o.o., Živinice, Ecoton d.o.o., Sarajevo, Podravka d.o.o., Sarajevo, Spanish market d.o.o., Sarajevo, a pridružene su im i haljine od ambalažnih materijala kompanija članica Ekopaka d.o.o. Sarajevo - prijatelja projekta, te haljine s obilježjima partnera na projektu BBI Centra te medijskog partnera Antene Sarajevo.
 
Haljine od raznovrsnih ambalažnih materijala i ambalaže poznatih robnih marki izradili su renomirani bosanskohercegovački modni kreatori Belma Arnautović; Istok Bratić; Adnan Hajrulahović Haad; Suada Kuloglija; Ivana Lovreković, I.LO; Ana Lukenda, MOA baggeek; Lejla Ramić, Nermina Varešanović i Samina Zajko koji iskorak u područje ambalažnih materijala smatraju velikim izazovom:
 
Cilj projekta bio je istaknuti značaj ambalaže kao neodvojivog dijela proizvoda, promovirati proizvod, a prigodnim opisima koji su stajali uz svaku haljinu informirali su se i educirali potrošači o ambalaži, njenim funkcijama, značaju, oznakama, s posebnim naglaskom na važnost pravilnog zbrinjavanja i zaštitu okoliša.
Izložba haljina od ambalažnih materijala renomiranih brendova na bosanskohercegovačkom tržištu, proizašlih iz umjetničkih vizija priznatih bosanskohercegovačkih modnih dizajnera bila je postavljena na Trgu "Zakopčaj me selotejpom" u BBI Centru u Sarajevu od 22.03. do 14.04.2014. godine. 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus