Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

U „Pionirskoj dolini“ skakutava i sretna godišnjica

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
10.06.2014. u 07:47

Zahvaljujući Reveliqeu i kompaniji Ovnak Cm iz Viteza

Prije tačno godinu u popularni sarajevski RZC „Pionirska dolina“ i zoo vrt stiglo je 13 novih životinja, odnosno 4 nove životinjske vrste. Najveća radost bila je dolazak dvije ženke valabi klokana koje sada već godinu društvo prave do tada usamljenom mužjaku jedinom preživjelom napad pasa lutalica. Međutim, izgleda da će ova skakutava skupina uskoro postati veća i to za čak dva mladunca, koje mame klokani još uvijek brižno čuvaju u svojim tobolcima.

Tada tužna priča o stradanju valabi klokana u „Pionirskoj dolini“, prije godinu ponukala je  kompaniju Revelique Cosmetics iz Austrije i njihovog distributera Ovnak CM Market iz Viteza da doniraju novčana sredstva kojima je omogućen transport valabi klokana, ali i još tri životinjske vrste i to mare, alpake i guanako. Danas, godinu poslije, ta priča ima zaista radostan i novi početak, jer skupina valabi klokana postaje brojnija,  time i nova atrakcija „Pionirske doline“.

 Sada se može reći da je ovaj poklon našem jedinom zoo vrtu bio pun pogodak. Naravno, ovim saradnja između KJKP Park, odnosno RZC „Pionirska dolina“, kao njegovog sastavnog dijela  i pomenutih kompanija nije završena, čak šta više, prema najavama iz „Park“-a uskoro, se kao nastavak, mogu očekivati i nove slične akcije. 

-  Adaptacija novih životinja, pa sad i njihovi mladunci i to samo nakon godinu daju nam za pravo da itekako budemo zadovoljni rezultatima svoga rada. Sve ljubitelje životinja, prirode, zdravog života ili samo ugodne šetnje u uređenom ambijentu pozivamo da ovog, ali i narednih vikenda, kao i radnih dana posjete „Pionirsku dolinu“. Za to imaju dobre razloge, a jedan od najvažnijih jeste da požele dobrodošlicu skakutavim mladuncima valabi klokana, ali i zbog poklon iznenađenja koje u saradnji s kompanijama Revelique Cosmetics i Ovnak CM Market za jedan od narednih vikenda pripremamo za naše posjetioce- kazao je Esad Tajić, upravnik RZC“Pionirska dolina“ i zoo vrt.

Tagovi: revelique
Slični članci
Revelique Street Style Fashion - Sarajevo 2015
Revelique Street Style Fashion - Sarajevo…
Tokom mjeseca maja i juna naša Revelique Street Style Fashion patrola šetala je…
Saveznici ljepote i stila iz Reveliquea
Saveznici ljepote i stila iz Reveliquea
Revelique lakovi za nokte kao i ostali proizvodi za nokte ovog austrijskog proizvođača…
Revelique Street Style Patrola na ulicama Sarajeva i Banja Luke
Revelique Street Style Patrola na ulicama…
Šetali smo ovih dana ulicama Banjaluke i Sarajeva i tražili zanimljivo obučene…
Istaknite svoje usne!
Istaknite svoje usne!
Pružite usnama ono što zaslužuju. Savršena definicija i intenzivne boje za izgled…
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus