Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Avon predstavlja “Healthy Forests, Beautiful World”

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
10.06.2014. u 08:38

Poznata kozmetička kuća pomaže obnavljanje svjetskih šuma

Avon predstavlja “Healthy Forests, Beautiful World” program kontinuirane podrške pošumljavanja šuma u Brazilu i Indoneziji...

Avonov projekt pošumljavanja samo u 2013. godini prikupio je preko 1,3 miliona, što od 2010. iznosi 6,8 miliona američkih dolara; sredstva su namijenjena za The Nature Conservancy i World Wildelife program...

Na Međunarodni dan zaštite okoline, kompanija Avon ponosno predstavlja novu globalnu incijativu pošumljavanja pod nazivom “Healthy Forests, Beautiful World”(Zdrave šume, prelijep svijet), kao nastavak Hello Green Tomorrow inicijative.Novi program će nastaviti Avonovu globalnu posvećenost okolini prikupljanjem sredstava od prodaje posebno kreiranih “zelenih” proizvoda, kako bi se smanjilo uništenje šuma. Avon je do sada donirao preko 6,8 američkih dolara od 2010. godine kada je program pokrenut, i to udruženjima The Nature Conservancy (TNC) i World Wildlife Fund (WWF)u svrhu smanjivanja uništavanja šumate obnovu fonda drveća u prašumama Brazila i Indonezije, dva najugroženija ekosistema u svijetu. Samo tokom 2013. Avon je donirao 1,3 miliona američkih dolara koji su prikupljeni u preko 50 zemalja svijeta. 

Sa preko 6 miliona Članova Kluba širom svijeta, Avon ima jedinstvenu mogućnost da uključi i mobilizuje ljude kako bi stali na kraj uništavanju šuma, kao što radi sa borbom protiv raka dojkei u borbi protiv nasilja u porodici. Kao kompanija za direktnu prodaju Avon se oslanja na svoje brošure i ostale printane materijale, te im je problem uništavanja šuma posebno bitan. 

Tod Arbogast, Avon Vice President, Sustainability & Corporate Responsibility, kaže, "Papir i šume su bitni za Avonov posao i mi smo posvećeni promjenama u ovom području. Novi “Healthy Forests, Beautiful World” program nastavlja naše napore da se uključi što veći broj ljudi iz Avonove snažne mreže Članova Kluba, kako bi se kreirala velika sila koja bi stala na kraj uništavanju šuma.” 

Avon donira 100% neto prihoda od prodaje proizvoda za prikupljanje sredstava u Avon Fondaciju za žene, sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama, koja će se podjednako distribuirati TNC-u za obnovu prašuma u Brazilu, i WWF-u za podršku tropskim šumama Indonezije. Obje šume su jako važne za ublažavanje klimatskih promjena, podršku bioraznolikosti i obezbjeđenje zdravlja i ekonomske dobrobiti miliona žena, njihovih porodica i zajednica širom svijeta. 

Kao dodatak projektu “Healthy Forests, Beautiful World”, Avon je posvećen i tekućim unutrašnjim poboljšanjima i policama koje se odnose na održivu nabavku, uključujući Avon Paper Promise i Avon Palm Oil Promise.

Obnova tropskih šuma Indonezije 

Od 2011., Avon  podržava projekat WWF-a pod nazivom “Nova stabla”, šestogodišnji plan obnove šuma koji je fokusiran na pošumljavanje zasnovano na lokalnim zajednicama, nadgledanju i održavanju preko 148.000 sadnica na pet prioritetnih lokacija koje prekrivaju preko 370 hektara uništenih šuma širom Indonezijskih otoka Borneo, Sumatra, Java i Lombok. Kako se procjenjuje ova stabla će da absorbiraju preko 6.000 tona C02 u narednih 10 godina.  

Sredstva prikupljena tokom 2013. godine će podržati novi projekat u srcu Bornea koji nadopunjuje program “Nova stabla” uključivanjem lokalnih zajednica na projektima pošumljavanja i agrosadnje koji će fokus imati na dvije bitne šumske regije na sjeveru i istoku Kalimantana koji osigurava prirodna staništa za orangutane i slonove. Prema WWF-u, ovaj projekt će pozitivno uticati i na životne resurse u tom regionu, kao i što će uticati na smanjivanje uništavanja šuma te omogućiti veći uspjeh u obnovi šuma.

Obnova atlantskih prašuma Brazila

Prema TNC podpredsjedniku i direktoru Latinske Amerike Joe Keenanu, pomažući obnovu jedne od najugroženijih i najraznovrsnijih prašuma – atlantske šume  - Avon ostavlja pozitivan uticaj kako na Brazil, tako i na cijeli svijet. Sredstva iz Avonovog projekta pošumljavanja omogućavaju TNC-u i njegovim partnerima da zasade i zaštite preko 4 miliona stabala na tri ključne lokacije u Brazilu: u Saveznoj državi Espirito Santo, kao i u zajednicama Anhembi i Porto Feliz u Saveznoj državi Sao Paolo. Na većoj skali obnova atlantske prašume direktno utiče na kvalitet izvora vode za 60% stanovnika Brazila, uključujući stanovnike najvećih metropola. Izvan Brazila atlantska prašuma igra vodeću ulogu u regulisanju klime širom svijeta.

"Sredstva prikupljena Avonovom incijativom pošumljavanja ne samo da omogućavaju obnovu 4 miliona stabala u atlantskoj šumi Brazila, ona kreiraju i nove poslove za lokalne zajednice i obezbjeđuju podatke potrebne kako bi se napravile bolje odluke o tehnikama obnova šuma. Oduševljeni smo uspjehom programa i radujemo se nastavu ove bitne saradnje" rekao je Keenan.

The Nature Conservancy

The Nature Conservancy je vodeća svjetska organizacija koja djeluje širom svijeta kako bi se ekološki zaštitila zemlje i voda od kojih ovisi život svih organizama. Zajedno sa preko 1 milion članova širom svijeta i 600 naučnika, TNC je zaštitio 485.633 kvadratnih kilometara zemlje i 8.046 kilometara rijeka širom svijeta, te upravlja sa preko 100 projekata zaštite mora globalno. TNC djeluje u svih 50 država u Sjedinjenim američim državama i u preko 35 zemalja svijeta. Za više informacija, posjetite www.nature.org.  

World Wildlife Fund

WWF jedna od najvećih svjetskih organizacija za zaštitu, koja djeluje u preko 100 zemalja tokom proteklih 50 godina. Uz podršku preko 5 miliona članova širom svijeta, WWF je posvećen donošenju naučno zasnovanih rješenja kako bi se sačuvala raznolikost života na Zemlji, smanjilo globalno zagađenje i klimatske promjene. Za više informacija, posjetite www.worldwildlife.org

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus