Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Premijera filma Danisa Tanovića „Bubamara – Linije koje nas spajaju“

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
22.06.2014. u 23:29

Film kojim je Coca-Cola ovjekovječila bosanskohercegovačku fudbalsku priču

U sarajevskom kinu Cinema City premijerno prikazan kratkometražni film pod nazivom „Bubamara – Linije koje nas spajaju“, u režiji Danisa Tanovića. Riječ je o filmu kojim je kompanija Coca-Colaovjekovječila bosanskohercegovačku fudbalsku priču, jednu odsamo 5 odabranih priča iz cijelog svijeta.

Film „Bubamara – Linije koje nas spajaju“ je jedna emotivna piča fudbalskog stručnjaka Predraga Pašića i Fudbalske sportske škole „Bubamara“. To je priča o fudbalu koji ističe ono što je najbolje u ljudima, stvara bolji svijet za svakoga i spaja nas bez obzira na razlike.Radnja filma prati Predraga i polaznike njegove „Bubamare“ od samih početaka u ratnom periodu, pa sve do danas kada su mnogi od njih već uspješni fudbaleri.

„Kada sam dobio prijedlog od Coca-Cole da snime film o meni i Bubamari, prihvatio sam bez razmišljanja jer sam u tome vidio još jednu priliku da pokažem svima, a posebno djeci, da je fudbal jedinstven sport koji nas ujedinjuje bez obzira na okolnosti i različitosti. Nadam se da ćemo ovom pričom potaknuti mlade da sanjaju svoje snove, da se trude, jer je uspjeh moguć. Ali bih volio isto tako potaknuti i našu državu da povedu malo više računa o mladima, da im daju priliku da iskoriste svoje talente kod nas, kako ne bi išli u druge zemlje da postanu veliki i uspješni“, izjavio je ovom prilikom Pašić.

Coca-Cola i fudbal su decenijama dvije najveće strasti mladih širom svijeta. U ovoj godini, kada je fudbal centar svijeta i kada se BiH po prvi put plasirala na Svjetsko fudbalsko prvenstvo, Coca-Cola nastavlja tradiciju spajanja ljudi u ljubavi prema fudbalu, širenja fudbalske strasti i kroz svoje projekte omogućava da svi budu dio svjetske fudbalske priče.„Nedavno smo u BiH, u saradnji sa FIFA-om donijeli Trofej Svjetskog prvenstva kojeg su brojni ljubitelji fudbala imali prilikuvidjeti izbliza, a sada vam krozfilm kojeg ćete vidjeti večeras, donosimo jednu posebnu fudbalsku priču koja će nadam se dotaći vaša srca i još jednom pokazati kako je fudbal jedna od niti koje nas spajaju, bez obzira na razlike“ izjavila je Ana Kljaić, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću Coca-Cola Adria d.o.o.

Premijernoj projekciji, pored predstavnika Coca-Cole i režisera, prisustvovali su glavni protagonisti filma, filmski predstavnici, partneri i prijatelji Coca-Cole i predstavnici medija.

On-line i TV premijera filma za širu javnost, planirana je za subotu, 14. 6. u večernjim satima.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus