Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

U Sarajevu održani besplatni dermatološki pregledi

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
10.07.2014. u 10:06

dm kampanja „Djeca sunca“

Veliki broj Sarajlija odazvao se besplatnim pregledima kože koje je kompanija dm ove subote organizovala na Termalnoj rivijeri Ilidža. Serija dermatoloških pregleda dio je dm kampanje „Djeca sunca“ i tokom jula nastavlja se na drugim popularnim kupalištima širom Bosne i Hercegovine.

Prvi u seriji dermatoloških pregleda pod nazivom „Sunce, ti i ja...“ održan je ove subote na sarajevskoj Termalnoj rivijeri Ilidža. Veliki broj Sarajlija odazvao se pozivu i iskoristio priliku za besplatan pregled kože te stručno savjetovanje. Navedeni pregledi dio su kampanje „Djeca sunca“ kojom kompanija dm drogerie markt nastoji uticati na svijest roditelja i njihove djece o posljedicama pretjeranog izlaganja suncu, važnosti pravilne zaštite i prevenciji bolesti kože. Prema istraživanjima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), dva do tri miliona ljudi godišnje oboli od neke vrste zloćudnog tumora kože te je broj oboljelih od malignih melanoma u Južnoj i Istočnoj Evropi u stalnom porastu.

Pregledi kože održavaju se na popularnim bosanskohercegovačkim kupalištima u saradnji sa specijalistima Dermatološkog društva. Katarina Dujmović-Hasanbegović, dr. spec. dermatovenerologije, kaže da je interesovanje posjetilaca veliko: „Obavili smo brojne preglede, a kod svake sedme osobe ustanovili smo promjene na koži i uputili ih na daljnje pretrage. Nažalost, sve veći broj naših sugrađana ima problema s kožom zbog pretjeranog izlaganja suncu. Stoga je izuzetno važno preventivno djelovati. Već treću godinu zajedno s dm-om organizujemo besplatne preglede i nastojimo probuditi svijest o potrebi odgovarajuće zaštite od sunca. Zadovoljstvo mi je reći da su reakcije pozitivne te da je odaziv građana izuzetno dobar.“

Posjetioci svih generacija uživali su u nizu zabavnih aktivnosti koje je dm pripremio, dok su se mališani u veselom kutku družili sa klaunom i na zabavan način dobili upute o pravilnoj zaštiti kože. Podijeljene su i narukvice s indikatorom UV zračenja kako bi posjetioci bazena pravilno procijenili jačinu sunčevog zračenja i adekvatno se zaštitili.

Serija dermatoloških pregleda „Sunce, ti i ja...“ nastavlja se na tuzlanskim Panonskim jezerima 12.7, ispred neumskog hotela Sunce 19.7. te na banjalučkom Aquana bazenu 26.7.2014. dm

 

Slični članci
Mjesec žena u Termama Olimia
Mjesec žena u Termama Olimia
Kako je mart poznat po Međunarodnom danu žena, Terme Olimia pripremile su nekoliko…
Podrška inkluziji djece s poteškoćama u razvoju
Podrška inkluziji djece s poteškoćama…
Projekt „Pomozi mi da lakše odrastem“ uz kompaniju dm drogerie markt podržala…
Nezaboravan ljetni odmor u Termama Olimia
Nezaboravan ljetni odmor u Termama Olimia
Odvedite svoju obitelj na kraći odmor s daškom svježine i raznolikosti, gdje…
Maria Sharapova novo zaštitno lice Avona
Maria Sharapova novo zaštitno lice Avona
Poznata teniserka Maria Sharapova novo je zaštitno lice Avonove luskuzne LUXE make-up…
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus