Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Flydubai leti i za Sarajevo

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
24.07.2014. u 10:49

Nove rute i novi avioni potiču rast aviokompanije

Flydubai, aviokompanija sa sjedištem u Dubaiju, uvrštavajući Sarajevo u BiH i Zagreb u Hrvatskoj u rute, nastavlja širenje mreže u Srednjoj i Istočnoj Evropi. Aviokompanija dodaje Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku u svoju ponudu, najavljuje detalje leta za Kazahstan i preuzima tri nova aviona .

S dvije nove rute koje će biti otvorene u decembru ove godine, broj destinacija na kojima ovaj avioprevoznik leti u Srednjoj i Istočnoj Evropi i u Zajednici Nezavisnih država (ZND) iznosit će 26. Ukupno, aviokompanija će tad letjeti na 75 destinacija unutar pet i po satnog radijusa letenja od Dubaija.

Kako bi podržao neprekidan rast svoje mreže i povećao frekvenciju na postojećim rutama, flydubai će u julu preuzeti tri nova aviona sljedeće generacije Boeing 737-800s, čime će njegova flota narasti na 39 aviona. Do kraja 2014. godine, avioprevoznik će dobiti još dodatna četiri aviona. 

Komentirajući otvaranje novih ruta, glavni izvršni direktor Ghaith Al Ghaith je rekao: „Ostajemo fokusirani na otvaranje ruta na tržištima do kojih do sad nismo letjeli, te na jačanje zračnih veza između centra zrakoplovstva u Dubaiju i regije. Novi letovi za BiH i Hrvatsku predstavljaju nove mogućnosti za putovanja, trgovinu i turizam za putnike iz obje zemlje i Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).“ 

flydubai će postati prvi avioprevoznik koji će nuditi direktne letove između Dubaija i Sarajeva, odnosno Zagreba. Nadalje, flydubai je također prva aviokompanija sa sjedištem u Dubaiju koja će u septembru započeti s letovima prema Almatyju i Shymkentu u Kazahstanu. Osim toga, poslovni razred će biti dostupan na sve četiri rute, pružajući putnicima dodatnu praktičnost i udobnost za vrijeme putovanja.

Viši komercijalni potpredsjednik, Jeyhun Efendi (UAE, EU, ME, CIS) aviokompanije flydubai je rekao: „Kazahstan je zemlja rastuće ekonomije s velikim mogućnostima ulaganja i uzbudljivim turističkim atrakcijama, dok Bosna i Hercegovina i Hrvatska imaju mnogo prirodnih i kulturnih znamenitosti. Zadovoljstvo nam je što možemo osigurati direktnu zračnu povezanost prema ovim destinacijama.“

 

                

Aviokompanija ima najpotpuniju mrežu od svih srednje-istočnih prevoznika koji lete za Srednju i Istočnu Evropu i Zajednicu Nezavisnih Država (ZND), te je izgradila mrežu od: devet destinacija u Rusiji, tri destinacije u Ukrajini i dvije destinacije u Kazahstanu, pored letova za  Ashgabat, Baku, Beograd, Bishkek, Bukurešt, Chisinau, Dushanbe, Sarajevo, Skoplje, Tbilisi, Erevan i Zagreb.

Red letenja:

Almaty
flydubai će letjeti četiri puta sedmično na liniji Dubai -  Almaty, počevši od 16. jula 2014. godine.

Let FZ701 trebao bi poletjeti u 09:10 sa Terminala 2 Međunarodnog aerodroma Dubai i sletjeti na Međunarodni aerodrom Almaty u 15:20 sati prema lokalnom vremenu.

Let FZ702 trebao bi poletjeti u 16:20 sati prema lokalnom vremenu sa Međunarodnog aerodroma Almaty sa slijetanjem u 19:00 sati prema lokalnom vremenu na Terminal 2 Međunarodnog aerodroma Dubai.

Cijena povratne karte

Početna cijena povratne karte za ekonomski razred iz Dubaija za Almaty uključujući i  prijavljenu prtljagu do 20kg iznosit će AED1750, dok će početna cijena povratne karte za poslovni razred iznositi AED5950, uključujući sve takse i do 40 kg prijavljene prtljage. 

Shymkent
flydubai će letjeti dva puta sedmično na liniji Dubai – Shymkent, počevši od 19. jula 2014. godine.

Let FZ703 bi trebao poletjeti u 09:10 sa Terminala 2 Međunarodnog aerodroma Dubai s dolaskom na Međunarodni aerodrom Shymkent u 14:50 sati prema lokalnom vremenu.

Let FZ704 bi trebao poletjeti sa Međunarodnog aerodroma Shymkent  u 15:50 sati prema lokalnom vremenu sa slijetanjem na Terminal 2 Međunarodnog aerodroma Dubai u 17:45 sati prema lokalnom vremenu.

Cijena povratne karte

Početna cijena povratne karte iz Dubaia za Shymkent uključujući i  prijavljenu prtljagu do 20kg iznosit će AED1600, dok će početna cijena  povratne karte za poslovni razred iznosit  će AED6750 uključujući sve takse i do 40 kg prijavljene prtljage.

Sarajevo
flydubai će letjeti dva puta sedmično na liniji Dubai – Sarajevo počevši od 8. decembra 2014.

Let FZ761bi trebao poletjeti u 09:45 sati sa Terminala 2 Međunarodnog aerodroma Dubai  i sletjeti na Međunarodni aerodrom Sarajevo u 13:00 sati prema lokalnom vremenu.

Let FZ762 bi trebao poletjeti u 13:50 sati sa Međunarodnog  aerodroma Sarajevo i sletjeti na Terminal 2 Međunarodnog aerodroma Dubai u 22:00 sati prema lokalnom vremenu.

Cijena povratne karte

Početna cijena povratne karte za ekonomski razred iz Dubaia za Sarajevo uključujući i  prijavljenu prtljagu do 20kg iznosit će 370 eura, dok će početna cijena povratne karte za poslovni razred iznositi  1.400 eura, te uključuje sve takse i do 40kg prijavljene prtljage.

Zagreb
flydubai će letjeti tri puta sedmično na liniji Dubai – Zagreb počevši od 16. decembra 2014..

Let FZ0767 bi trebao poletjeti u 09:40 sati sa Terminala 2 Međunarodnog aerodroma Dubai i sletjeti u 13:00 sati na Međunarodnu zračnu luku Zagreb prema lokalnom vremenu.

Let FZ0768 bi trebao poletjeti iz Međunarodne luke Zagreb u 13:45 sati prema lokalnom vremenu i sletjeti na Terminal 2 Međunarodnog aerodroma Dubai u 22:10 sati prema lokalnom vremenu.

Cijena povratne karte

Početna cijena povratne karte za ekonomski razred iz Dubaija za Zagreb uključujući i  prijavljenu prtljagu do 20kg iznosit će 390 eura, dok će početna cijena povratne karte za poslovni razred iznositi  1.600 eura, te uključuje sve takse i do 40kg prijavljene prtljage.

Počevši od 16. jula, karte za letove se mogu kupiti putem flydubai internetske stranice flydubai.com, flydubai kancelarije  u Zagrebu +3851 4829495/496  ili preko putničkih agencija u BiH  . Otvaranje flydubai kancelarije u Sarajevu se ocekuje u septembru 2014. Više informacija i detalje o najmu automobila i putničkom osiguranju, također se mogu naći na internetskoj stranici flydubai.com

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus