Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Mostar: Prvo balkansko prvenstvo u natural bodybuildingu i fitnessu

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
13.08.2014. u 10:42

Prvi put u našoj zemlji

Grad Mostar 20. septembra bit će domaćin prvog balkanskog prvenstva u natural bodybuildingu i fitnessu u organizaciji Musclemanije, najpoznatije svjetske federacije u ovom sportu. Ovo je prvi put da se u našoj zemlji organizira ovakvo takmičenje, te je ovo idealna prilika za sve one koji sebe ne vide u "modernom" bodybuildingu.

Promotor ovog prvenstva u BiH je Ljubušak Adis Jakić, jedan od najuspješnijih fitness sportista, trostruki evropski prvak koji poziva sve mlade sportiste iz BiH i sa Balkana da se prijave na ovo takmičenje. Naime, pobjednicima će biti omogućen direktan plasman na Evropsko prvenstvo koje će biti održano u oktobru u Barceloni.

-      Ovog natjecanja kod nas iduće godine neće biti. Iduće godine ovo balkansko prvenstvo u natural bodybuildingu će biti organizirano u Bugarskoj ili Turskoj, tako da je ovo jedinstvena prilika da se pridružite,  jer je na domaćem terenu. Takmičenje je za početnike, tako da se svako može prijaviti, rekao je Adis Jakić.

 

Na Balkanskom prvenstvu moći će nastupiti sportisti u disciplinama: Natural Bodybuilding i Fitness Model za žene i muškarce i Physique za muškarce.

Jakić koji je i pobornik natural bodybuildinga, dakle, izgradnje tijela bez korištenja steroida i drugih dopinga, ističe da je ponosan što je napokon uspio dovesti ovo veliko takmičenje u BiH koja će postati i centar Balkana u ovom sportu.

Do takmičenja je ostalo još 6  sedmica, a takmičari će biti raspoređeni u bodybuilding, fitness model i physique kategoriji.  On-line registracija je tek počela, a slobodno se možete obratiti na facebook stranici: KLUB ADIS JAKIĆ ako imate bilo kakvih pitanja o takmičenju.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus