Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

G tačka ne postoji

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
28.08.2014. u 11:04

Ljubav i seks

Potraga za famoznom ženskom erogenom zonom, poznatom kao G tačka, traje već decenijama, međutim, tim koji je predvodio italijanski naučnik došao je do zaključka da ona ne postoji, piše site "The Local".

Njemački ginekolog Ernst Grafenberg je 1950-ih godina tvrdio da postoji zona na vaginalnom zidu koja uz pomoć stimulacije može dovesti do orgazma.
 
Ovo područje, navodno bogato nervnim završecima, postalo je poznato kao G tačka, a od tada su pokrenute godine istraživanja kako bi se potvrdilo njegovo postojanje, prenosi B92.
 
Od tada su istraživači prezentovali brojne zaključke, uključujući i američkog ginekologa koji je 2012. godine izjavio da područje postoji, ali je jako malo.
 
Međutim, tim naučnika koje je predvodio Emanuele A. Janini, profesor endokrinologije i seksologije sa Tor Vergata univerziteta u Rimu, sada opovrgava tu tvrdnju.
 
U nedavno objavljenom članku u medicinskom žurnalu “Nature reviews urology”, naučnici tvrde da je“intimno područje” koje dovodi ženu do povećanog seksualnog zadovoljstva znatno kompleksnije i uključuje kompletan reproduktivni sistem, uključujući tu i tkivo, mišiće, žlijezde i matericu.
 
Tim je proučavao sva istraživanja u posljednjih 60 godina koja su se bavila G tačkom, a Janini je lokalnim medijima izjavio da je zaključio da u pitanju nije “tačka” koja uzbuđuje žene, već osjetljivo područje koje ne bi trebalo da se naziva G tačkom.
 
“U pitanju je vrlo kompleksno područje. Studije su do sada spominjale G tačku, ali u pitanju nije obična tačka, kako se ranije mislilo”, izjavio je.
 
Janini je takođe rekao da vagina “mora biti poštovana” i da u pitanju nije samo cjevovod kroz koji se dobijaju bebe.
 
“U poređenju sa erogenim zonama, ovo je znatno kompleksnije, i takođe varira od žene do žene, u zavisnosti od hormonskog ciklusa”.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus