Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

50 porodica iz BiH dobilo besplatno pohranjivanje matičnih ćelija

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
11.09.2014. u 11:01

CryoSave program besplatnog porodičnog pohranjivanja matičnih ćelija

Porodica Sulejmanović iz Tuzle 50. je porodica iz BiH koja je ušla u CryoSave program besplatnog porodičnog pohranjivanja matičnih ćelija iz krvi i tkiva pupčane vrpce

CryoSave je jedina banka matičnih ćelija koja ima humanitarni program, koncipiran tako da pomogne onima kojima je to najpotrebnije. Porodice koje očekuju prinovu, a u užem srodstvu imaju člana porodice kojem je dijagnostifikovano neko od preko 70 teških oboljenja koje se mogu liječiti matičnim ćelijama iz pupčane vrpce mogu da apliciraju za program.

50.  porodica iz BiH koja je ušla u program besplatnog pohranjivanja  je porodica Sulejmanović iz Tuzle, koja ima sina od 3,5 godine koji je obolio od leukemije, a trenutno očekuju prinovu.

„Odluku o pohranjivanju matičnih ćelija iz pupčane vrpce, te dodatnom informisanju i edukaciji smo naučili na mnogo teži način nego je to moglo biti. Naime propust, ako ga tako možemo nazvati, koji se desio sa našim Amorom i njegovim iznenadnim oboljenjem od leukemije naveo nas je na nova i intenzivnija razmišljanja o proširenju porodice, te novoj šansi pohranjivanja matičnih ćelija. Smatramo i čvrsto kao porodica stojimo iza toga da nova šansa, ujedno sa prinovom koju očekujemo, nije smjela biti propuštena i taj put nas je odveo ravno do   CryoSave-a. Omogućeni besplatni program pohranjivanja ćelija sasvim sigurno će biti velika sigurnost u „novo sutra“ koje nosi život, kako našem Amoru u nastavku njegove borbe, tako i nama kao porodici da nove životne izazove dočekamo spremnije. Naš životni moto je postao, bolje da smo ih imali, ali nismo zakasnili da ih nikada ne upotrijebimo“, riječi su porodice Sulejmanović.

 

Ovim programom, pored društvene odgovornosti, CryoSave šalje jasnu poruku da su terapije i liječenja matičnim ćelijama realnost, da se matične ćelije pohranjene kod CryoSave-a mogu uspješno iskoristiti za terapije i liječenja širom svijeta jer CryoSave primjenjuje najsavrememenije standarde za pohranjivanje matičnih ćelija, a uz to je i najiskusnija, najpouzdanija i tehnološki najnaprednija banka matičnih ćelija u Evropi.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus