Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Stipe Filipović: Kolekcija „The Avant Garde Desert” u britanskim medijima

Beauty Zoom

OBJAVLJENO:
23.09.2014. u 21:53

IZVOR:
Zana Kološ / Azramag

Još jedan uspjeh

Talentirani Hercegovac ponovo je svojim djelima oduševio kolege, koji mu još od nastupa na prošlogodišnjem Theatre Hair Show Sarajevo komplimentiraju jednako kao i publika. Tekst o njegovoj novoj kolekciji pojavio se na britanskom web siteu professionalhairdresser.co.uk.

Kolekcija frizura Stipe Filipovića „The Avant Garde Desert” prije nekoliko dana pojavila se na najpoznatijem frizerskom britanskom web siteu.

- Za mene je to veliki uspjeh, jer su o mojoj kolekciji pisali britanski mediji koji se bave frizerskim umijećem. Oni poštuju samo velika imena. Ja sam se kao outsider našao u cijeloj toj priči. Iskreno, iznenadio sam se, jer ne dozvoljavaju oni tako lako nama, malim ribama da plivamo uporedo s velikim imenima kakve su akademije „Vidal Sassoon”, „Ane Veck”, „Christop Gaillet” ili „Sanrizz” i drugi – kaže Stipe za “Azru”.

Kolekcija je specifična i donosi bajkovitu priču inspiriranu pustinjom, faraonima i piramidama.

- Moć piramida, njihove arhitekture i faraona, te vrelina pustinjskog predvečerja pretočena je na sofisticiran način u frizure. Kolekcija je već objavljena u slovenskom frizerskom časopisu „Salon” – pojašnjava Stipe, dodajući kako je „The Avant Garde Desert” ušla u finale natječaja „Najtrend u Sloveniji”, koji je pokrenuo „Salon”.

- Kolekcija je odgovor na moj prošlogodišnji nastup na Theatre Hair Show Sarajevo. I danas oni koji su bili na THS pitaju me kad ću ponoviti nešto slično. Taj pustinjski krajolik mi daje toliku inspiraciju da cijelog života ne bi trebao tražiti nešto drugo da me nadahne. I jednostavno sam odgovorio tim upitima ovom novom kolekcijom. Uradio sam priču sličnu prošlogodišnjim beduinima, ali sam ovog puta inspiraciju našao u prostoru, a ne u ljudima. Očito sam i ovog puta napravio dobar izbor – kaže na kraju Stipe Filipović.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus