Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Selfness u Termama Olimia i Termama Tuhelj

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
30.09.2014. u 22:57

Nova filozofija opuštanja

Novinari iz Bosne i Hercegovine i ove su su godine posjetili Terme Tuhelj u hrvatskom Zagorju i Terme Olimija u susjednoj Sloveniji.

Terme Olimia i Terme Tuhelj posluju pod motom biti drugačiji, biti prepoznatljivi, permanentno razvijati svoje poslovanje i rasti te pružiti svojim gostima maksimalnu kvalitetu usluge i udobnost. Neumorno slijede aktualne trendove u termalnom i zdravstvenom turizmu, ali i postavljaju nove standarde i razvijaju potpuno nove ponude.

 

Selfness je briga o sebi, o svom zdravlju i dobrom osjećaju. Tek ukoliko smo sami sretni i pozitivni, možemo i našim partnerima, obiteljima, prijateljima ili suradnicima dati i najbolje od sebe. Moglo bi se zaključiti da je to tek kasna faza razvoja wellnessa, no u Termama Olimia i Termama Tuhelj odlučili su ideju selfnessa uključiti u sve usluge i gostima ponuditi niz mogućnosti kako da uz njihovo vodstvo i koristeći njihove usluge postanu zadovoljniji, opušteniji, zdraviji i sretniji. Wellness nas zadovoljava samo za kratak trenutak dok selfness znači „zadržati pozitivan osjećaj“, a za to su najčešće potrebne nove životne navike, rad na sebi i poneka promjena životnog stila, kažu u Termama.

Popularna strategija puta do dobrog osjećaja uz podršku wellnessa dostigla je svoje limite. Wellness više nije dovoljan. Ljudima je potrebno više od uživanja. Selfness znači korak naprijed od trenutnog opuštanja do trajne unutarnje promjene. Selfness jednostavno znači – učini nešto dobro za sebe!

Poenta je prihvatiti sebe samog kakvi jesmo, a onda se razvijati. Ideja selfnessa temelji se na postulatu da je svatko sam odgovoran za svoje zdravlje i dobro osjećanje. Selfness potiče tjelesnu i duhovnu samosvijest, odluku za zdravi način života i prehrane, psihofizički razvoj i vitalnosti. Kako drugačije zadržati mladost, ostati vitalan i dobro se osjećati? Rezultat koji nastaje je NOVI JA – dugoročno poboljšanje osjećaja i zdravlja, osoba sama ima ključ za ostvarivanje više uspjeha u životu, vitalnosti i unutarnjeg zadovoljstva.

Svi selfness programi Terma Olimia i Terma Tuhelj imaju zajednički cilj. Osmišljeni su tako da pojedinca prate u otkrivanju najboljeg u njemu samom i podržavaju ga pri ponovnom uspostavljanju ravnoteže između fizičkog, emocionalnog i duhovnog nivoa. Izvođači programa s gostima uspostavljaju osoban, partnerski odnos, jer je upravo povjerenje ključno za postizanje rezultata. A sve se odvija kroz odmor, opuštanje, kretanje, zabavu i učenje, nenametljivo i lagano, ali s odlukom za promjenu.

Odluka za selfness znači:
- tjelesnu aktivnost i kretanje
- duhovni razvoj
- razvoj emocionalne inteligencije, sposobnost djelovanja u timu, sposobnost odlučivanja, razvoj empatije, sposobnost davanja i primanja kritike, sposobnost komunikacije


U najkraćim crtama, selfness, kao koncept primjene i strategije razvoja u ovim Termama, je poticanje i učenje gostiju kako kvalitetnije živjeti – kako se opustiti, kako se voljeti, kako se slušati, kako se razvijati, kako biti uspješniji u poslu i privatno i sl. te kako prihvatiti sebe i vjerovati u sebe. To nije samo dio njihove ponude, već je uključeno u svaku njihovu uslugu i prožima se kroz sve aktivnosti s gostima.

Vitalna hrana

Osluškivanjem potreba gostiju kao i slijedeći selfness pristup koji razvijaju, odlučili su se za koncept vitalne prehrane u kojem dio hrane pripremaju s posebnom pažnjom te pravilnom kombinacijom nutritivnih elemenata. Osoblje ugostiteljstva Terma Tuhelj i Terma Olimia prošlo je brojne edukacije kako bi naučili pripremati hranu s drugačijim namirnicama i na drugačiji način.

 

Vitalna hrana u njihovim restoranima označena je simbolom jabuke kako bi gost mogao vidjeti da se radi o vitalnom jelu te time izabrati svoj vitalni obrok. Hrana se priprema s niskokaloričnim namirnicama, bez puno začina i masti, a goste se upućuje da hranu začine prema svojem ukusu i potrebama te su mu na raspolaganju razni začini i hladno prešana ulja sa savjetima zašto je određeni začin dobar te kako ga kombinirati s određenim jelom.

Velika pažnja posvećuje se pripremi hrane pred gostom te se veliki dio hrane priprema na tzv. show cookingu, pa gost može sam kombinirati namirnice i savjetovati se s kuharima, ali i dobiti jelo pripremljeno baš za njega, po njegovom ukusu i najsvježije moguće.

Za goste su pripremili čitav niz informacija, savjeta, znanja i radionica kako pripremati vitalnu hranu i kod kuće, kako optimizirati unos kalorije te kako iste na zabavan i neopterećujući način i potrošiti.

Menta kao začin nije zasađena u wellness vrtovima Terma Tuhelj slučajno, već je postala njihova biljka vodilja zbog brojnih ljekovitih svojstava i umirujućeg efekta.

Ritual kuće je 3-minutni ritual koji je gostima i djelatnicima predstavljen kao pozitivna navika za početak dana, a on je ujedno i dio selfness koncepta. Jednostavan je, zabavan, ne oduzima previše vremena jer ga gosti mogu izvoditi bilo gdje, u hotelskoj sobi, na recepciji hotela, na bazenu… bitno je samo da se u te tri minute posveti sebi i pozitivnim mislima. Radi se o pomno osmišljenim vježbama koje potiču kruženje vitalne energije koje aktiviraju sve stanice. Ritual ne zahtjeva nikakvu fizičku spremnost, a nakon samo nekoliko dana, gosti se osjećaju bolje, zadovoljnije te sretnije krenu u dan koji je pred njima. Ritual je namijenjen svim djelatnicima i gostima hotela kako bi se potaknula što bolja međusobna komunikacija te se zato odvija svakog dana u nekoliko termina.

Budućnost poslovanja

Selfness pristup je budućnost poslovanja Terma Tuhelj i Terma Olimia te se u daljnjem periodu namjeravaju posvetiti pripremi različitih i vrlo konkretnih programa kojima će goste potaknuti i podučiti kako zadržati mladost, ostati vitalan, održati zdravlje i kako se bolje brinuti o sebi dobrom osjećaju. Organizirat će različite tematske selfness vikend programe s pomno biranim temama i konkretnim rješenjima.

U pripremi je i poseban program selfness kongresa koji je namijenjen svim poslovnim gostima, besplatan je i ne remeti njihov radni raspored, a omogućava organizatorima da pripreme nešto drugačije za svoje poslovne goste. Gostima će biti na raspolaganju life coach koji će ih naučiti kako da unesu pozitivne navike u svoj život i kako se lakše nositi sa stresnom svakodnevicom. Tu su i različiti programi mršavljenja, novi programi kretanja te posebni animacijski programi pomoću kojih će se gosti osjećati bolje, sretnije i zadovoljnije i znat će da postoje destinacije koje uvijek pružaju novu dozu zdravi navika.

Terme Olimia i Terme Tuhelj poslovanje vode strategijom stalnog razvoja i unapređenja – sustava poslovanja, infrastrukture te ponude i širine svojih usluga te s vizijom razlikovanja od sličnih usluga i drugih turističkih centara. Sukladno tome, i u prošlom razdoblju ulagali su u kapacitete i razvoj nove kvalitete.


Usprkos gospodarskoj krizi i tržišnoj turbulenciji, odlučili su se na nastavak ulaganja i dosadašnjeg načina rada te uspjeli ostvariti vrlo visoke rezultate.

33.620 noćenja za pet mjeseci

U Termama Tuhelj, u prvih pet mjeseci 2014. godine ostvareno je 33.620 noćenja što je 44% više nego u istom periodu prošle godine.

Nastavak je to pozitivnog trenda i rezultat aktivnog nastupa na stranim tržištima, a što su započeli u prošloj godini. U 2013. ostvarili su porast od čak 72% stranih noćenja u Termama Tuhelj te završili godinu s više od 50% stranih noćenja, što je rezultiralo i promjenom strukture posjećenosti Krapinsko-zagorske županije.

Najveći porast ostvaren je s gostima s germanskih tržišta, Slovenije i Italije.

U prvih pet mjeseci 2014. ugostili su i 42.796 komercijalnih kupača, što je za 44% više nego u istom razdoblju prošle godine.

Ukupan prihod Terma Olimia u prvih pet mjeseci 2014. godine iznosi ­­­­­­­­­­­10.877.860 kuna, što je 24% više nego u istom periodu 2013.

U prvih pet mjeseci 2014. godine u Termama Olimia ostvarili su 68.000 komercijalnih noćenja, što je 1,5 % više nego u istom periodu 2013. godine i to zahvaljujući stranim tržištima, gdje je broj noćenja bio 4% veći nego prošle godine. Najveći pomak bilježi se na austrijskom i njemačkom  tržištu. Ugostili su i 45.534 komercijalna kupača, što je za 5% više nego lani. Ukupan prihod Terma Olimia u prvih pet mjeseci 2014. godine iznosi 6.252.000 eura, što je 2% više nego u istom periodu 2013.

Nagrade

Između ostalih, treba izdvojiti nagradu „Kolos“, koja je tradicionalna godišnja nagrada Hrvatske udruge inženjera građevinarstva KOLOS za izuzetna inženjerska dostignuća primijenjena u izgradnji objekata konstrukcije.

Godine 2013. primili su i priznanje UHPE (Hrvatskog udruženja putničkih agencija) Simply the best – za inventivnost i kreativnost u turizmu te doprinos razvoju turističke ponude kao najbolja cjelogodišnja destinacija.

Terme Tuhelj postale su jedan od prvih „Zelenih hotela“ u Hrvatskoj koji su svoje poslovanje uskladili s prirodom i ekološkim načelima te svoje poslovanje temelje na načelim energetske učinkovitosti.

Terme Olimia

Wellness Orhidelia – najbolji je wellness Slovenije već pet godina prema izboru posjetitelja i stručnog žirija. Arhitektonski studio Enota primio je srebrenu medalju za wellness Orhideliju kao objekt s najboljim rješenjem za sport i rekreaciju, a Termalni park Aqualuna izabrano je za najbolje kupalište u 2013. godini.

Suradnje s edukacijskim kućama i fakultetima

Suradnja s IEDC-Poslovnom školom Bled – Terme Tuhelj i Terme OLimia u dosadašnjem poslovanju već su pokazale i dokazale da im je izrazito važno slijediti najnovije trendove turističkog tržišta, ali isto tako graditi nove i utjecati na daljnji razvoj turizma u neposrednoj okolini, ali i široj regiji. Zbog ubrzanog ritma razvoja turizma, turističke kulture, brojnih promjena u gospodarstvu te sve viših zahtjeva gostiju, ali ponajviše jer im je važan razvoj cjelogodišnjeg turizma, javila se ideja oko pokretanju prvog MBA programa edukacije iz turizma u ovoj regiji, s obzirom da upravo to nedostaje na tržištu – edukacija za top management, suvremena i s aktualnim trendovima.

Obzirom da je Hrvatska prvenstveno turistička zemlja i da se najveći turizam u regiji odvija upravo tu, nekako se nametnula ideja da to i bude upravo u Hrvatskoj. Studij je namijenjen TOP menadžerima iz regije, tj. predsjednicima uprava, direktorima, voditeljima službi, stručnim savjetnicima i istraživačima koji žele usavršiti svoje znanje temeljem kojeg će moći utjecati na buduća kretanja u području turizma.

U siječnju 2014. godine organizirana je konferencija na temu „Budućnost u turizmu – vizije, paradigme i scenariji“ koju je vodio uvaženi profesor managementa i marketinga u turizmu, dr. Luiz Moutinho iz poslovne škole Adam Smith Sveučilišta u Glasgowu. Navedena konferencija bila je uvertira u kojom IEDC-Poslovna škola Bled i Terme Tuhelj najavljuju novost u svojem programu: prvi postdiplomski studijski program iz turizma Menadžment u turizmu čiji se početak održavanja planira za proljeće 2015. Program će se odvijati u Poslovnom centru Terma Tuhelj te je zamišljen kao studij u četiri modula koji će biti sastavljeni od relevantnih tema kao što su budućnost turizma, upravljanje poslovanjem u turizmu, strateški marketing, upravljanje inovacijama u turizmu, trendovi u menadžmentu…

Balkan SPA Summit

U listopadu ove godine Terme Tuhelj bit će domaćin 4. Balkan SPA summita kojem će prisustvovati predstavnici spa&wellness udruga zemalja Balkana kako bi objedinili sve zajedničke etno komponente, profilirali ih stavili u funkciju definiranja, kreiranja i promociju novog turističkog proizvoda–toplica Balkana iz čak 13 zemalja.

Terme Tuhelj – pravi campping resort

Kamp Terme Tuhelj postat će ove godine omiljena cjelogodišnja destinacija za kamping i zabavu za sve ljubitelje odmora na otvorenom, prijateljskog raspoloženja sa slučajnim susjedima te odmora koji se može nazvati zdravim ili možda i avanturističkim.

Uredit će sanitarni čvor i ostalu infrastrukturu i za zimsko poslovanje, a postavit će i module te urediti dodatne parcele za autodomove, kojih je i u Hrvatskoj sve više. Uredili su već osnovne preduvjete za daljnji razvoj kampa u Termama Tuhelj te cijeli kamp pripojili na postojeći pročišćivač otpadnih voda, ali i omogućili kvalitetniju infrastrukturu svake parcele.

Vrijednost investicije: 50.000 eura.

Daljnji cilj je napraviti pravi campping resort i prvi pravi kamp u kontinentalnoj Hrvatskoj sa 150 parcela i najmanje 50 mobilnih kuća te parkovima i ugostiteljskim objektima, a ideja je urediti kamp kao malo zagorsko selo, s obzirom da se isti nalazi na vrlo atraktivnoj lokaciji ispod Dvorca Mihanović. U projekat će se upustiti s partnerima i stručnjacima za campping u Europi.

Vrijednost investicije: 1.2 miliona eura.

Terme Olimia proširile poslovanje na rusko tržište

Svjesni važnosti izlaska na uvijek nova tržišta, opredijelivši se za pionirske korake u prezentaciji hrvatskog i slovenskog kontinentalnog turizma te shvativši potencijal ruskog tržišta, odlučili su se za još jedan proaktivan korak i otvorili Predstavništvo Terma Olimia i Terma Tuhelj u Rusiji.

Nakon pripreme svih pravnih postupaka i dokumenata koji su potrebni u Ruskoj federaciji za otvaranje predstavništva, u drugoj polovici protekle godine novo Predstavništvo u Moskvi počelo je punopravno djelovati.

Predstavništvo vodi brigu o  komunikaciji s partnerima i klijentima, vrši organizaciju ishođenja viza, vrši rezervacije i organizaciju putovanja te brine o ostaloj logistici i održavanju kontakata te nudi potporu postojećim partnerima Terme Olimia i Terme Tuhelj.

Wellness Orhidelia već petu godinu najbolji wellness u Sloveniji

“Wellness centar Orhidelia je najbolji lijek – opuštanje nakon napornog tjedna ili mjeseca”, tako zadovoljni gosti opisuju Orhideliu, najprestižniji dio Terma Olimia, koji je 7.5.2014. obilježio petu godišnjicu

 

Prilikom otvorenja godine 2009, Orhidelia je uvrštena u uži izbor 11 finalista World Architecture Festivala. Prema odabiru posjetitelja i stručnog žirija, postala je najbolji wellness u Sloveniji u sezonama 2010, 2011, 2012, 2013. i u godini 2014. u kategoriji turizma – veliki. Orhidelia, koju odlikuje originalnost te luksuz u arhitekturnom i ponudbenom smislu, nudi inovativan koncept wellness turizma kojeg u bližoj i daljoj okolici nije moguće doživjeti. Gostima je, pored bazena s podvodnom glazbom, gejzira, masažnih kupki, tematskih odmorišta i svjetlosne jame, na raspolaganju i najveći sauna svijet u Sloveniji koji je sagrađen u dvije etaže, s 5.000 m2 vodenih površina i s najčistijom termalnom vodom u različitim vrstama bazena. Voda u bazenima je ljekovita, obiluje silicijem i ugodno topla, a to je važno za prijatno raspoloženje i dobar osjećaj i najmlađih i odraslih.

 

Posebna  ponuda: Postani ambasador Termi Tuhelj

Suradnja sa stalnim i novim gostima i partnerima

Ponosni na veliki broj stalnih gostiju, koji su često već i prijatelji Terma Tuhelj, odlučili smo pozvati ih da postanu naši ambasadori, odnosno ambasadori naše kvalitete i pozitivnog imagea. Mnogi od njih su osobe iz javnog života, a kojima je ponekad potreban mir i tišina kako bi povratili izgubljenu energiju i oslobodili se nagomilanog stresa koji je vrlo česta pojava užurbanog života i turbulentne okoline u kojima žive. S obzirom da našim gostima prilazimo s punim poštovanjem, ali opet toplo i potpuno prijateljski, zbog čega je naše osoblje često pohvaljeno kao izraziti srdačno, predložit ćemo im da svoje doživljaje iz Terma Tuhelj podijele sa svojim prijateljima i javnosti.

Prvi ambasadori Terma Tuhelj, koji su zapravo i stalni gosti resorta, su Mirna Maras, Janko Popović Volarić i plesna skupina Atomic dance factory koji su nas vjero predstavljali cijelu 2013. godinu i koji nas prate i dalje. Kako nam je želja skupiti što više prijatelja, u 2014. godini ambasadori Terma Tuhelj su Gordan Kožulj i Sanja Doležal.

Sanja Doležal: „Lijepo je znati da postoji mjesto gdje se čovjek može u potpunosti opustiti, a Terme Tuhelj su jedna od takvih destinacija. Moja djeca su oduševljena bazenima i dnevnom zabavom, a ja se ipak više volim povući u prostorije wellnessa i isprobavati nešto što nemaju svi.. masaže tibetanskim zdjelama, posebne masaže stopala nakon koje se osjećaš kao da hodaš po oblacima... zatim isprobavati vitalnu hranu itd. Veoma je hrabro krenuti u smjeru u kojem se razvijaju Terme Tuhelj. U jednom novom konceptu gdje se vidi da se ne žudi samo za masovnošću nego se u potpunosti posvećuju gostu i omogućavaju mu da se osjeća drugačije!“

Ja sam za BUĆ!

Gordan Kožulj „Nakon što sam se prestao aktivno baviti plivanjem i ušao u svijet poslovnih ljudi, shvatio sam da nije sve samo u cjelodnevnim sastancima koje se vrlo često događaju u zagušljivim dvoranama. Sretan sam što su Terme Tuhelj postale mjesto sretanja poslovnih ljudi gdje u jednom neformalnom okruženju mogu razmijeniti svoja iskustva, naučiti nešto novo i što je najvažnije opustiti se.“

Bolje bazene nisam vidio!

Terme Tuhelj: »Razvijamo poslovanje u potpuno novom smjeru i težimo da se naši gosti osjećaju drugačije, bolje i zadovoljnije. Postajemo destinacija u kojoj se gosti mogu odlično zabaviti, opustiti se, ali i učiti. Potičemo ih na usvajanje pozitivnih navika kojima mogu unaprijediti svoje zdravlje i održati dobar osjećaj, a koje mogu primijeniti i kod kuće, uvijek znajući da postoji destinacija gdje se mogu vratiti i doživjeti i naučiti još nešto novo. »

Kampanja Postani ambasador se nastavlja i dalje te svi oni koji žele postati ambasadori dobre volje i širiti pozitivne emocije mogu to postati na nekoliko načina:

1.način: Sudjeluj u nagradnim igrama na Internet stranici www.terme-tuhelj.hr
2. način: Ako već nisi, lajkaj našu FB stranicu. Sudjeluj u našim nagradnim igrama na FB profilu, sheraj svoje super otkvačene fotografije snimljene u Termama Tuhelj sa svojim prijateljima, skupljaj likove ili nam samo napiši zašto su baš Tuhelj tvoj izbor 1.

3. način: Tijekom boravka u hotelu Well**** Terme Tuhelj, na računalu pokraj recepcije potraži ONLINE RAZGLEDNICU i pošalji je svojim prijateljima. Na taj način ostvaruješ instant popuste na licu mjesta
4. način: Jednostavno nam pošalji mail sa svojim kontakt podacima na ambasadori@terme-tuhelj.hr

Poslušaj sebe! Vjeruj sebi, ne vjeruj sebi, samo budi ti  -  poručuju iz Termi Tuhelj i Olimija...

 

 

 


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus