Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

„RIĐANOVIĆ O JEZIKU i još nekim stvarima iz Tamnog Vilajeta“

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
03.12.2014. u 15:02

Predstavljeno drugo, prošireno, izdanje knjige

U sarajevskom kafeu Theatre, pred brojnom publikom je predstavljeno drugo, prošireno, izdanje knjige„RIĐANOVIĆ O JEZIKU i još nekim stvarima iz Tamnog Vilajeta“, autora profesora Midhata Riđanovića.Knjiga sadrži eseje o jeziku i pravopisu kao i članke o političko-ekonomskoj krizi u BiH.

- Prvo izdanje knjige naišlo je na nevjerovatno pozitivne reakcije čitatelja i bila je bestseler. Druga knjiga govori o aktuelnim temama i problemima s kojima se današnja BiH i društvo u cjelini suočavaju. Nadam se da će i ovo prošireno izdanje postići jednak uspjeh“, poručio je Riđanović nakon predstavljanja knjige.

Midhat Riđanović je profesor emeritus engleskog jezika i opće lingvistike na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Objavio je više radova iz opće lingvistike, gramatike i fonetike bosanskog/hrvatskog/srpskog jezika, te iz kontrastivne analize ovog jezika u odnosu na engleski.

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus