Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

U Sarajevu otvoren prvi Marriott hotel na Balkanu

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
09.12.2014. u 01:14

Residence Inn by Marriott, kao poklon građanima BiH

Residence Inn by Marriott, jedan od brandova vodeće svjetske hotelijerske kompanije otvoren je u Sarajevu na Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Otvorenje hotela na današnji dan, prema riječima Enesa Kazazića, direktora kompanije SEIC d.o.o koja je ujedno i vlasnik ovog hotela, je poklon građanima BiH za ovaj praznik. Svečanoj ceremoniji otvorenja prisustvovao je veliki broj gostiju iz kulturnog i političkog života Bosne i Hercegovine, prilikom čega su se, nakon ceremonije svečanog presjecanja vrpce, prisutnima obratili i Enes Kazazić, direktor SEIC grupacije, Khaled Al Aboodi, predsjednik Nadzornog odbora SEIC Hospitality d.o.o, Klaus Kienzler, direktor Grupe za razvoj Marriott Inc i Kayhan Kilit, Cluster General Manager.

'Ponosni smo što danas možemo reći da je SEIC Hospitality u samo 14 mjeseci realizirao put od odluke za investiciju do otvaranja hotela. Time smo dokazali da se u Bosni i Hercegovini može raditi i da je ovo država u koju treba investirati, koju treba graditi. Otvaranje prvog međunarodnog hotelskog brenda nakon 30 godina poklon je svim građanima Sarajeva, Bosne i Hercegovine, ali i regije'', rekao je direktor SEIC grupacije Enes Kazazić.

Izgradnja hotela Residence Inn by Marriott donijela je novitete u građevinskim rješenjima gdje su primijenjena inovativna enterijerska rješenja, te su korišteni materijali koji garantuju energetsku efikasnost.

«Nismo mogli odabrati  bolji dan za svečano otvorenje hotela Residence Inn-a u Sarajevu. Izuzetno smo ponosni zbog partnerstva sa jednim od najuspješnijih svjetskih hotelskih brendova i odluke SEIC Hospitality d.o.o da sve radove završi na vrijeme», kazao je  Khaled Al Aboodi, predsjednik Nadzornog odbora SEIC Hospitality d.o.o

Residence Inn by Marriott u Sarajevu ujedno i prvi Marriott hotel na Balkanu koji će zasigurno obogatiti postojeću hotelijersku ponudu ne samo Sarajeva već i cijele Bosne i Hercegovine i donijeti sa sobom poslovnu filozofiju koju Marriott primjenjuje na globalnom nivou.

Ovaj hotel je prvi medjunarodni hotelski brand koji sa sobom donosi međunarodno priznate standarde u hotelijerskoj industriji i «know how» principe koji će biti lokalno primjenjeni.

Izjava Klausa Kienzlera «Izuzetno mi je zadovoljstvo da prisustvujem današnjem otvaranju Residence Inn by Marriott. Marriott ima oko 330 hotela u Evropi, od čega su dva Residence Inn-a,a treći je upravo otvoren u Sarajevu», kazao je Klaus Kienzler, direktor Grupe za razvoj, Marriott Int.

"Residence Inn by Marriott", kao pionir koncepta produženog hotelskog boravka, ponudit će u Sarajevu novi i drugačiji vid usluge koja će biti prilagođena svima koji ostaju nekoliko dana, nekoliko sedmica ili čak nekoliko mjeseci.

«Hotel će imati pet spratova i raspolagat će sa 75 prostranih i elegantno namještenih jednosobnih i dovosobnih apartmana sa uslugama biznis centra,  dvije saune, fitness centra, trgovine «The Market», lounge bara, vešeraja te uslugu kupovine namirnica koje su dostupne 24 sata te 3 lifta i 16 garažnih mjesta. Svjesni smo da je svaki dan avantura ili poslovni izazov za naše goste i stoga kontinuirano postavljamo i ispunjavamo iznova nove standarde, želeći našim klijentima biti jedno od onih mjesta na koja se mogu osloniti”, izjavio je Kayhan Kilit, Cluster General Manager Residence Inn by Marriott I Courtyard by Marriott Bosna iHercegovina.

Hotel će zapošljavati 22 saradnika kojima će na raspolaganju biti kontinuirane edukacije u tri oblasti:  produkt trening gdje će treneri pružati treninge za Marriottove saradnike, treninzi iz oblasti Marriott uslužne kulture gdje osoblje Marriotta na globalnom nivou pruža treninge lokalnom osoblju, te treća grupa treninga koji su namijenjeni ličnom razvoju menadžera prilikom koje menadžeri imaju treninge u Marriott hotelima širom Evrope.

 

Poslovanje Marriott hotela na na lokalnom tržištu bit će zasnovano na konceptu «Spirit to serve» na kojem je zasnovana cjelokupna poslovna filozofija ovog hotelskog brenda. Ovonačeloposlovanja je temeljdruštveneodgovornostiovekompanije u BiHkoje se pored pružanja prvoklasne hotelske usluge, ogleda i u služenju zajednici u kojoj posluje kroz realizaciju društveno odgovornih projekata.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus