Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Aviokompanija „Flydubai“ povezala Sarajevo i Dubai

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
15.12.2014. u 22:24

Odlična prillika za turiste i poslovne ljude

Ova ruta je jedna od pet novih ruta čije je pokretanje aviokompanija najavila širom centralne i jugoistočne Evrope, nudeći putnicima fleksibilno povezivanje s Dubaijem i širim regionom putem drugog najprometnijeg aerodroma na svijetu, Dubai Internationala, istaknuto je danas na konferenciji za medije.

Aviokompanija „Flydubai“ sa sjedištem u Dubaiju nedavno je pokrenula liniju na relaciji Dubai – Sarajevo – Dubai.

Ta ruta je jedna od pet novih ruta čije je pokretanje aviokompanija najavila širom centralne i jugoistočne Evrope, nudeći putnicima fleksibilno povezivanje s Dubaijem i širim regionom putem drugog najprometnijeg aerodroma na svijetu, Dubai Internationala, istaknuto je danas na konferenciji za medije.

Viši potpredsjednik komercijalnog odjela u Flydubaiu Jeyhun Efendi kazao je da je od pokretanja poslovanja u 2009. godini, Flydubai stvorio mrežu od 86 destinacija i otvorio 54 nove linije koje prethodno nisu imale direktne letove za Dubai, a samo tokom 2014. pokrenuo je 23 nove rute.

Flydubai je, po njegovim riječima, osnovan da bi stvorio nove mogućnosti za putovanje, turizam i trgovinu i da bi poboljšao povezivanje između Dubaija i ostatka Bliskog istoka, zemalja Zaljeva, Afrike, Kavkaskog regiona, Centralne Azije, Evrope i indijskog potkontinenta.

Efendi je dodao da je ova kompanija usmjerena na isporuku pristupačnih, udobnih i pouzdanih putničkih opcija na tržištima koja su bila nedovoljno opslužena i da je to potaknulo pokretanje njihovih letova prema Sarajevu, kao i prema četiri nove dodatne evropske rute (Bratislava, Zagreb, Prag, Sofija).

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić izrazio je uvjerenje da će nova aviolinija biti kurentna jer je to linija koja će povezati dvije prijateljske zemlje i grada, te omogućiti i daljnja poslovna povezivanja.

Ujedno se, kako je dodao, otvaraju mogućnosti i za naše firme da mogu jednostavnije ostvariti poslovnu komuniciju, prilike za nove investicije, kao i za pozicioniranje Sarajeva kao poželjne turističke destinacije u tom dijelu svijeta.

Predsjednik Turističke zajednice KS-a Midhat Kulo kazao je da Sarajevo posljednjih nekoliko godina u svjetskim okvirima postaje značajna turistička destinacija s preporukama nekoliko vodećih svjetskih turističkih operatera i magazina.

Otvaranje direktnog leta Sarajevo – Dubai, po njegovim riječima, predstavlja podsticaj turističkoj industriji u Sarajevu i BiH jer naša turistička ponuda, posebno u zimskom periodu, može biti jako interesantna za turiste iz UAE.

Flydubai će imati dva direktna leta sedmično između Dubai International Terminala 2 i Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Dubai je jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija, koja posjetiocima nudi različite atrakcije i iskustva, uključujući međunarodna sportska i muzička dešavanja, a ima za cilj da privuče 20 miliona turista do 2020. godine, kada će grad Dubai biti domaćin izložbe Expo.

Fena

Službeno saopćenje 

flydubai dolazi u Sarajevo novim direktnim letom

Sarajevo je među pet novih ruta Centralne i Jugoistočne Europe koje su ponuđene kao odgovor na sve veću potražnju putnika

Flydubai, avio-kompanija sa sjedištem u Dubaiju je nedavno pokrenula direktni let za Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine. Ova ruta je jedna od pet novih ruta čije je pokretanje avio-kompanija najavila širom Centralne i Jugoistočne Europe,nudeći putnicima fleksibilno povezivanje sa Dubaijem i širim regionom preko  drugog najprometnijeg aerodroma na svijetu, Dubai International. Uz ove nove destinacije flydubai je u 2014. godini pokrenuo 23 nove rute.

flydubai je osnovan 2008. godine kako bi stvorio nove mogućnosti za putovanje, turizam i trgovinu i kako bi poboljšao povezivanje između  Dubaija i ostatka Bliskog Istoka, zemalja Zaljeva, Afrike, Kavkaskog regiona, Centralne Azije, Europe i Indijskog podkontinenta.

Komentirajući pokretanje direktnog leta, Jeyhun Efendi, Viši podpredsjednik komercijalnog odjela u flydubai je rekao: "flydubai je usmjeren na isporuku pristupačnih, udobnih i pouzdanih putničkih opcija na tržištima koja su bila nedovoljno opslužena, i to je potaknulo pokretanje naših letova prema Sarajevu, kao i prema naše četiri nove dodatne  europske rute. Uz dodatnu opciju ponude naše Biznis klase, putnici sada imaju veću fleksibilnost da dođu do novih pravaca, preko regionalnog putničkog i turističkog čvorišta u Dubaiju“

flydubai je nedavno dobio priznanje na dodjeli Nagrada CAPA 2014 za izvrsnost u avijaciji kao najinovativniji i najuticajniji prevoznik u svojoj kategoriji, a do danas je izgradio mrežu od 86 destinacija, od kojih 54 prethodno nisu imale letove iz Dubaija. Tokom posljednjih  šest godina, avio-kompanija je uspostavila flotu od 42 aviona nove generacije Boeing 737-800 i ima više od1.300 letova sedmično.

Lokacija nove rute će omogućiti alternativne putne mogućnosti u susjedne zemlje. Putnici koji putuju u ekonomskoj klasi na novoj sarajevskoj ruti će imati pristup interaktivnim audio i video uređajima za zabavu  koji se nalaze na poleđini svakog sjedišta  sa više od 1000 satifilma, televizijskog programa i muzike.

Putnici će imati mogućnost putovanja i u Biznis klasi, i moći će iskoristiti 24-satne usluge Biznis tima za pomoć pri rezerviranju i za upite tokom putovanja, prioritet prilikom čekiranja, udobna prostrana sjedišta i različit vid zabave tokom leta kao i opcije za obroke na letu.

Dubai je jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija, koja posjetiocima nudi različite atrakcije i iskustva, uključujući međunarodna sportska i muzička dešavanja, a ima za cilj da privuče20 miliona turista do 2020. godine, kada će grad Dubai biti domaćin izložbe Expo.

flydubai će imati dva direktna leta sedmično između Dubai International Terminala 2 i Međunarodne zračne luke Sarajevo. Povratna karta za ekonomsku klasu za Dubai može se rezervirati za EUR 198. Ovo je promotivna karta i može se rezervirati od 15. decembra do 20. decembra, samo za putovanja između 15. januara i 15. marta 2015. Redovna cijena povratne karte u ekonomskoj klasi za Sarajevo je od 379 EUR uključujući 20 kg čekiranog prtljaga, dok je povratna karta u Biznis klasi od 1,400 EUR uključujući sve takse i 40 kg čekiranog prtljaga.

Avio karte se mogu kupiti preko flydubai web stranice (flydubai.com) ili u flydubai poslovnici u Sarajevu, Biznis centar UNITIC, Fra Andjela Zvizdovica broj 1, 20. sprat, tel. +387 33 295 212/214  kao i putem drugih putničkih agencija.Sve dodatne informacije koje se tiču iznajmljivanja automobila putem kompanije I putničkog osiguranja možete naći na flydubai.com.

Brojleta

Frekventnost

Aerodrom

Polazak

Dolazak

Trajanje leta

FZ761

Ponedjeljaki-Petak

DXB-SJJ

09:45

13:00

6:15

FZ762

Ponedjeljaki-Petak

SJJ-DXB

13:50

22:00

5:10

.

O flydubai:

Kompanija flydubai sa sjedištem u Dubaiju nastoji  ukloniti prepreke za putovanja i nastoji poboljšati povezanost između različitih kultura uz pomoć svoje mreže koja je u stalnoj ekspanziji. Od pokretanja poslovanja u 2009. godini, flydubai je:

•Stvorio mrežu od 86 destinacija, a samo tokom 2014. godine najavio je 23nove rute.
•Otvorio je 54nove linije koje prethodno nisu imale direktne letove za  Dubai,ili nisu bile opsluživane od strane nacionalnog prevoznika UAE iz Dubaija.
•Izgradio flotu od 42 aviona nove generacije Boeing 737-800, te će primiti isporuku  više od 100 Boeing aviona do kraja 2023.

Agilnost i fleksibilnost flydubai-ja kao mlade avio kompanije ojačala je ekonomski razvoj Dubaija, u skladu s vizijom Vlade Dubaija, stvarajući putničke i turističke letove do tržišta koja su prethodno bila slabo pokrivena.

 

 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus