Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Građani BiH i Jana: Donacijama u 2014. pomogli mnogim udrugama u cijeloj BiH

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
24.12.2014. u 23:36

Kompanija sa srcem

Godinu koja je na izmaku, dobrim djelima i pozitivnim osjećajima obilježila je kampanja Jana Voda s porukom koja se uz pomoć građana BiH odvijala preko stranice www.vodasporukom.com.

S ciljem da pomogne i razveseli one kojima je to najpotrebnije, te doprinese razvoju društva jednakih mogućnosti, Jana Voda s porukom stigla je u sve krajeve Bosne i Hercegovine. Sarajevo, Novi Travnik, Mostar, Banja Luka, Bihać i Pale gradovi su u kojima je Jana “Voda s porukom” donacijama pomogla lokalne neprofitne organizacije.

Humano putovanje počelo je u aprilu u Sarajevu, kada je velika humana kampanja Jana – Voda s porukom uz pomoć građana BiH realizirala prvu donaciju i pomogla NVO Altruist Svjetlo - za pomoć osobama s umanjenim sposobnostima. Tom prilikom doniran je didaktički materijal za uspješan nastavak rada Art radionice, koji članovi udruge koriste u terapijske svrhe. Građani su prikupili i dovoljno humanih kapljica koje su omogućile donaciju i udruzi Pomozi.ba u vidu prehrambenih artikala, što je ova udruga iskoristila za pomoć stanovništvu ugroženim poplavama.

Na svom putu, Jana Voda s porukom družila se i s mališanima Edukacijsko-rehabilitacijskog centra ‘’Duga’’ u Novom Travniku, kojima je omogućila kupovinu potrebnih materijala za funkcioniranje i održavanje objekta u kojem boravi više od 90 štićenika. Cijeneći neizmjernu potporu koju Dječiji dom Mostar pruža djeci bez roditeljskoga staranja, Jana je omogućila donaciju prehrambenih proizvoda, i to prema željama malodobnih stanovnika ovoga doma.

Nakon Mostara i Banjalučani su se angažirali i sakupili dovoljan broj humanih kapljica putem www.vodasporukom.com i omogućili da Jana pruži potporu udruzi “Nova generacija”. Aktivnosti udruge posebno su usmjerene na promoviranje i zaštitu ljudskih prava, prvenstveno prava djeteta, te na provedbu programa za zaštitu ugroženih kategorija, djece i mladih.  Obzirom da Jana – Voda s porukom želi i podupire društvo jednakih mogućnosti, inicirala je pomoć ovoj udruzi u vidu računarske opreme.

Na pragu zime, u Tuzli je Jana Voda s porukom mališanima koji borave u centru ‘’Zemlja djece’’ osigurala topliji boravak. Nabavljeni su i ugrađeni novi prozori, te završeno utopljavanje dnevnog boravka. Dva nova aparata, prijeko potrebna u rehabilitaciji čak 2.000 članova Udruge građana oštećenog sluha i govora USK iz Bihaća, nabavljeni su zahvaljujući humanim kapljicama prikupljenim putem stranice www.vodasporukom.com.

Godinu u kojoj je dirnula srca mnogih, Jana Voda s porukom završava na Palama. Udruzi za pomoć djeci i omladini s posebnim potrebama ‘’Sunce’’, pružena je potpora u poboljšanju infrastrukture centra.

Jana zahvaljuje svima koji su prepoznali humanitarnu notu projekta Jane Vode s porukom i priključili se u realizaciji projekata na web stranici www.vodasporukom.com. Humanitarnost se nastavlja i dalje. Pridružite se i vi posjetom straniciwww.vodasporukom.com, poruke dijelite na društvenim mrežama i pomozite prikupljanje humanih kapljica koje će biti pretočene u donacije. Svaka kapljica je korak bliže realizaciji dobrog djela, a dobro se dobrim vraća.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus