Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

SonyAndroid 4K televizori i Blu-ray Disc plejeri otvaraju novi svijet zabave

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
09.01.2015. u 16:24

IZVOR:
Promo

Senzacionalan kvalitet

Od senzacionalnog kvaliteta 4Kslike i jednostavnog korištenja Smart TV uređaja, do novog ultra-tankog dizajna i izvanredno detaljnog zvuka visoke rezolucije, Sony se na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES), koji se održava u Las Vegasu od 6-9. januara,predstavio BRAVIA serijom od dvanaest 4K Ultra HD televizora, kao i novimBlu-ray Disc plejerima.

Od senzacionalnog kvaliteta 4Kslike i jednostavnog korištenja Smart TV uređaja, do novog ultra-tankog dizajna i izvanredno detaljnog zvuka visoke rezolucije, Sony se na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES), koji se održava u Las Vegasu od 6-9. januara,predstavio BRAVIA serijom od dvanaest 4K Ultra HD televizora, kao i novimBlu-ray Disc plejerima.

4K Procesor X1 za fantastičnu 4K sliku

Ovogodišnji novitet je moćni Sony 4K procesor X1, koji donosi zadivljujuću oštrinu,kontrast i boju 4K prikaza, bez obzira da li gledate 4K sadržaje, visoku rezoluciju, standardnu rezoluciju ili čak snimke sa interneta u niskoj rezoluciji.Svaki izvor signala se precizno analizira kako bi se prikazi u standardnoj i visokoj rezoluciji pažljivo prilagodili4K kvalitetu i omogućili fascinantnedetalje. Također, šum je znatno smanjen,dok jekontrast dinamički pojačan za svijetle, alii za duboke, bogate crne tonove.

Istražite novi svijet uz Android televizor

Sony televizori sa Android operativnim sistemom donose novi svijet filma, muzike, fotografija, igara, aplikacija i sve to uz nevjerovatan Sony kvalitet slike i zvuka.Ugrađenim mikrofonomna daljinskom upravljaču osjetljivim na dodir, možete da pretražujete glasovnim komandama, postavljate pitanja i upravljate televizorom, dok Google Cast omogućava brzo, zabavno i jednostavno slanje sadržaja sa telefona ili tabletana televizor.

Uživanje u svim pogodnostima BRAVIA serije nikada nije bilo lakše zahvaljujući novom interfejsu. Također, daljinski upravljač osjetljiv na dodir sa One-Flick Entarteinment sistemom vam dopušta da jednostavno pretražujete TV kanale, video snimke sa interneta, fotografije, kaoi druge sadržaje.

Novi ultra-tanki izgled najtanjeg 4K televizora na svijetu

Nova BRAVIAserijapredstavlja i zadivljujući dizajn modela X90C,tankog samo 4,9mm, koji zajedno sa inovativnim zidnim postoljem izgleda kao umjetničko djelo kada se postavi na zid.

Osjetite svaki detalj sa zvukom visoke rezolucije

Zvuk visoke rezolucije po prvi put se pojavljuje u ovogodišnjoj seriji,kod modela X94C i X93C.DSEE HX (Digital Sound Enhancement Engine HX) povećava kvalitet dijaloga i muzike na nivo približan onom kod HD zvuka,za snažno i bogato audio iskustvo.

Unaprijeđena zabava uz nove Sony Blu-ray Disc plejere

Minimalistički dizajn, prilagodljivi interfejs, stabilan prenos uživo sa naprednom bežičnom konekcijom i veliki izbor online video servisa su samo neke od karakteristika novih Blu-ray Disc plejera kompanije Sony. Inspirisani jednostavnim geometrijskim oblicima, sređenog i elegantnog dizajna, ovi plejeri odlično pristaju gotovo svakom enterijeru.

Napredna bežična konekcija sa ugrađenom MIMO (Multi Input Multi Output) tehnologijom omogućava brži i stabilniji put signala bez prekidanja, za pouzdan, nesmetan prenos u bilo kojoj prostoriji vašeg doma.Zahvaljujući Super Quick Start režimu, sada je potrebno manje od jedne sekunde za pokretanje plejera, dok je vrijeme učitavanja diska, kao i pokretanje onlajn servisa također brže. Novi korisnički interfejs omogućava jednostavniju upotrebu i nudi jasan pregled aplikacija baš onako kako želite da ih vidite. Uz veliku ponudu online streamingservisa, kao što su YouTube, Euro News, i drugi,kao i čitave palete serija i filmova iz Sony Entertainment mreže, dovešćete vašeiskustvo gledanjana viši nivo uz oštre detalje, živopisne boje i superiorni zvuk.

Takođe, ukoliko želite da materijal sa vašeg telefona ili tableta prikažete na velikom ekranu, ovi uređaji nude Screen Mirroring opciju uz pomoć koje ćete uvećati sadržaj na bilo kom povezanom HD televizoru. Plejer možete kontrolisati i preko ekrana vašeg pametnog telefona uz Sony TV SideView aplikaciju. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus