Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

dm i Violeta u posjeti Pedijatrijskoj klinici Jezero

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
17.02.2015. u 01:21

Uručen poklon ček udruženju „Srce za djecu koja boluju od raka“ i paketići za sve mališane

Povodom obilježavanja 15. februara, Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka kompanije dm drogerie markt i Violeta organizovale su društveno odgovornu kampanju prikupljanja novčanih sredstava.

Kompanije dm i Violeta sprovele su u Bosni i Hercegovini kampanju povodom Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka, a koji se širom svijeta obilježava 15. februara. Na ovaj način dm i Violeta željeli su ukazati javnosti na porast broja djece oboljele od raka kao i na važnost pružanja pomoći i podrške mališanima i njihovim roditeljima.

 

Tokom decembra, januara i februara kupovinom jednog paketa Violeta Double Care pelena u dm prodavnicama širom Bosne i Hercegovine kupci su direktno donirali 2 KM fondu za izgradnju Roditeljske kuće za smještaj roditelja i djece oboljele od raka iz cijele BiH. U sklopu ove društveno odgovorne aktivnosti, predstavnici dm-a i Violete uručili su poklon ček u iznosu od 7.000 KM udruženju ”Srce za djecu koja boluju od raka”, a ovom prilikom sve mališane su obradovali i poklon paketićima.

”Mi u dm-u veliku pažnju posvećujemo djeci i njihovom zdravlju, kako kroz prodajni asortiman, tako i kroz društveno odgovorne kampanje kojima nastojimo podići svijest građana i naših kupaca. Djeca su najveće blago i naša budućnost, a naša je dužnost da im pružimo podršku jer samo zajedno možemo uspjeti u borbi koju ovi mali, ali veoma hrabri borci vode za svoje zdravlje.”, izjavila je Admira Isaković članica Uprave kompanije dm.

 

Kompanija Violeta sudjeluje u donatorskim i humanitarnim akcijama i dugogodišnji je prijatelj udruženja ”Srce za djecu koja boluju od raka”. Tim povodom, direktor marketinga kompanije Violeta, Ethem Numić dodao je: ”Veoma smo ponosni na to što je Violeta dio ovog projekta kojim se direktno doprinosi poboljšanju uslova za liječenje oboljele djece. Drago nam je što su građani prepoznali važnost ove kampanje i svojim učešćem omogućili prikupljanje novčanih sredstava koja će za ove mališane biti od velikog značaja.”

Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ je osnovano s ciljem pronalaženja najboljih načina i mogućnosti u liječenju djece oboljele od malignih bolesti, stručne i materijalne pomoći porodicama oboljele djece od malignih bolesti na ovim prostorima.

„Borba sa rakom je izrazito teška i iscrpljujuća kako za dijete tako i za cijelu porodicu. Neizvjesnost, promjena životnih navika, susret sa strašnim bolničkim prizorima, bolovi i strahovi, nerazumijevanje bolesti i ostale popratne pojave predstavljaju veliki izazov koji iziskuje dosta psihičkog i fizičkog napora.  Udruženju mnogo znači podrška koju su pružile kompanije Violeta i dm te im ovim putem zahvaljujemo na tome. Mnogo je lakše provoditi našu misiju pružanja pomoći porodicama djece oboljele od malignih oboljenja, ukoliko znamo da nismo sami u tome i da postoje društveno odgovorne kompanije kao što su Violeta i dm koje nam pomažu u tome.“, izjavio je Fikret Kubat projekt menadžer Udruženja.

Svi koji žele pomoći nastavak gradnje Roditeljske kuće to mogu učiniti na sljedeći način: pozivom na humanitarni broj 090 292 014 i uplatom na TRN 1610000038890124.

Kontakt broj Udruženja „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ je: 033 215 416.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus