Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Deset godina Konzuma u BiH

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
25.03.2015. u 09:15

Kompanija koja donosi stabilnost i rast domaće privrede već deceniju

Konzum d.o.o. Sarajevo ove godine obilježava deset godina uspješnog poslovanja u BiH. Tim povodom, u Sarajevu je danas upriličena i konferencija za novinare na kojoj su predstavljeni podaci o početku i razvoju poslovanja najvećeg trgovačkog lanca u BiH.

- S velikim ponosom mogu reći da ove godine obilježavamo važan jubilej.Saradnja s mnogobrojnim domaćim proizvođačima i dobavljačima dokaz je naše čvrste opredijeljenosti da stalno podupiremo razvoj bosanskohercegovačke privrede. Njihov smo siguran partner i svakodnevno radimo na njihovoj opstojnosti. Rast i stabilnost privrede BiH su naši dugoročni ciljevi. Kad su naši kupci u pitanju, jasno nam je i razumljivo da imaju velika očekivanja i mi stalno nastojimo da ih ispunimo. Našim kupcima nudimo sigurnost proizvoda i povoljnost kupovine. Imamo razvijen sistem kontrole proizvoda, a ponosni smo na našu dostupnost kupcima, kroz široko rasprostranjenu mrežu prodavnica - istakao je David Dolinar, direktor Društva Konzum d.o.o. Sarajevo.

 

Povodom obilježavanja deset godina uspješnog poslovanja u BiH, gospodin Dolinar je najavio iznenađenja za kupce koje će se ogledati u brojnim pogodnostima za kupce. Konzum danas ima više od 4.500 uposlenika, a samo prošle godine uposleno je 460 novih, te preuzeo1.710 uposlenika Mercatora.

- Uspješnim pripajanjem Poslovnog sistema Mercator stvorili smo uvjete za razvoj poslovanja, više upošljavanja i još bolju ponudu za cijenjene kupce. Vrijednosti na kojima temeljimo naš uspjeh su kvalitet, uslužnost, povjerenje, inovativnost i razumijevanje potreba naših kupaca.Tu su i domaći proizvođači i naši poslovni partner s kojima na obostrano zadovoljstvo sarađujemo. Na policama Konzuma nalazi se više od 55 posto mesnih prerađevina, a pekarski proizvodi učestvuju s više od 95 posto. Konzum sarađuje s više od 700 dobavljača, među kojima je i više od 400 bosanskohercegovačkih proizvođača. Svakodnevno nastoji povećati njihov broj i na taj način dati podršku domaćim proizvođačima, što znači i otvaranje novih radnih mjesta, te još bolju ponudu za naše kupce. -  naglasio je Adnan Šteta, izvršni direktor Konzuma.

 

U ovoj godini Konzum planira plasirati 16.000 tona domaćeg voća i povrća,  više od 2.000 tona domaće piletine,  više od 130 tona domaće ribe, više od 11.200.000 litara domaćeg mlijeka, 10.000.000 komada domaćih peciva, te više od 25 miliona svježih konzumnih jaja.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus