Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

New Fashion Concept Sarajevo - novi modni događaj u BiH

Modni radar

OBJAVLJENO:
11.05.2015. u 20:05

Udruženje Bosland i Akademija modne kulture prezentiraju

New Fashion Concept Sarajevo je potpuno novi modni događaj u BiH, koji organizuju Udruženje Bosland i Akademija modne kulture.

Desetog maja u Hotelu Hollywood priredit će showroom, koji će biti otvoren od 10 do 20 sati, dok revijalni dio počinje u 17 sati revijom brenda Magic Knot, nastavlja se revijom brenda Princess Stuff by Senida Šepo u 18 sati i završava glavnom revijom večeri - La Boutique Hill's.
 
U ponedjeljak na istom mjestu pored cjelodnevnog showrooma prodajnog karaktera, u 17 sati počinje pravi mali umjetnički performans - umjetnost u modi modne dizajnerice Dragice Gudeljević, koja će predstaviti rezime svog dugogodišnjeg rada, a potom i VIP showroom zatvorenog karaktera za odabrane zvanice.
 
Business Centar Unitic 12. maja bit će mjesto održavanja urbanog programa sa street look i chic&wearable kolekcijama. Od 12 do 14 sati bit će postavljena izložba radova mladog i talentovanog modnog dizajnera iz Banje Luke Marka Fehera, potom slijedi revijalni program u 14 sati revijama Magic Knot, Myst nakita, Princess Stuff by Senida Šepo, Umin ormar by Belma Lizde-Kurt, S&M design, a u 18 se zatvara revijalni program kolekcijom LC Waikiki za najmlađe.


 
Za posljednji dan New Fashion Concept Sarajevo, 17. maja u Hotelu Bristol ostavljena je "haute couture" tj. visoka moda. Pored domaćeg dizajnera koji dizajnira kolekcije visoke mode Istoka Bratića, a koji će ujedno i otvoriti revijalni dio s početkom u 14 sati, doveli su talentovane dizajnere iz regiona - Mariju Stanković, Marka Marosiuka i Milicu Tričković, koji će prvi put u BiH predstaviti svoje kolekcije, već viđene na beogradskom i Serbia Fashion Weeku u Novom Sadu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus