Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Džana Serdarević oduševila sarajevsku publiku

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
26.05.2015. u 17:01

Prva samostalna izložba mlade bh. umjetnice

Mlada bh. umjetnica, Džana Serdarević, pobjednica, 1. Umjetničkog natječaja TheArte, sinoć je imala prvu samostalnu izložbu u sarajevskom kafeu Theatre. Izložba je naišla na odličnu reakciju publike koja nije krila svoje oduševljenje radovima ove mlade bh.umjetnice.

„Presretna sam što mi je omogućena prilika da da se predstavim publici na ovaj način. Reakcije su odlične i to mi daje podstrek da budem još bolja. Zahvalna sam organizatoru umjetničkog natječaja TheArte, koji je prepoznao moje kvalitete i osigurao da u prekrasnom ambijentu kafea Theatre, imam izložbu o kojoj sam maštala još kao dijete,“ poručila je Džana Serdarević.

Džana tehnikom akvarela stvara svoje, specifične, radove koji na groteskan i potpuno drugačiji način predstavljaju ilustracije najpoznatijih dječijih bajki: Pinokio, Snjeguljica, Mačak u čizmama i mnogih drugih. Želja joj je da u budućnosti radi s djecom te da ilustrira knjige i slikovnice.

„Veliko je zadovoljstvo podržati mlade umjetnike i dati im priliku da se afirmiraju. Stoga smo i pokrenuli natječaj TheArte u kojem je Džana pobijedila, a prilikom kojeg smo prepoznali još mnogo kvalitetnih umjetnika koji će u narednom periodu biti u prilici da se predstave sarajevskoj publici u kafeu Theatre,“ istakla je Đejla Mahmutović, organizatorica 1. Umjetničkog natječaja TheArte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus