Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Digital Divas by Avon: Konferencija posvećena Beauty i Fashion blogericama

Beauty Zoom

OBJAVLJENO:
26.05.2015. u 23:55

Prvi događaj ove vrste u BiH

U posljednjoj nedjelji maja organizovan je vrlo zanimljiv blogerski susret, ali ne na internetu već u Kongresnom centru Hotela Terme na Ilidži, pored Sarajeva. Događaj je zanimljiv iz niza razloga a jedan od njih je svakako i činjenica da je to bio prvi skup u Bosni i Hercegovini kada su u pitanju isključivo Beauty i Fashion blogeri.

Imajući u vidu sve veći značaj blogova koji tretiraju teme vezane za modu i ljepotu, odnosno imajući u vidu broj blogova koji se bave modom i ljepotom kao i njihovu brojnu publiku, Avon se odlučio za organizaciju konferencije Digital Divas by Avon, koja je nakon niza uspješnica u nekim evropskim zemljama dočekala i bosanskohercegovačko izdanje.
 
 
Šejla Korjenić PR specijalista kompanije Avon „Glavni cilj konferencije bio je, okupljanje domaćih blogera kako bi na licu mjesta razmijenili svoja iskustva ali i kako bi kroz zanimljiva predavanja i praktične radionice spoznali nove tehnike rada i korisne informacije. Kao kompanija smo uočili potrebu da napravimo upravo jednu ovakvu konferenciju na kojoj ćemo blogerima, koji su za nas veoma bitni partneri, omogućili da nauče nešto novo i naravno ta znanja primjene na svojim blogovima.“
 
Jedna od trenutno najprepoznatljivijih i najpopularnijih blogerica iz Bosne i Hercegovine Jasmina Perić sa bloga MakeUp Arena, sa svojim kolegicama i kolegama podijelila je svoju zamiljivu priču: „Svi koji misle da će uspjeh doći preko noći varaju se i neće uspeti u ovom svjetu. Potrebno je mnogo truda i strpljenja da bi rezultati došli. Ali ukoliko vas rad na blogu upotpunjava i osećate se bolje kada pišete, nastavite tako a uspjeh će doći.“
 
Vladan Gavrić sa bloga Lonely robot in a wasteland, jedan od najprominentnijih modnih blogera u našoj zemlji pričao je o blogerskoj perspektivi iz muškog ugla te o svom radu u sklopu Fashion.Beauty.Love Street Style projekta „Mnogima je čudno da vide muškarca u ovom svijetu, ali to je sasvim normalna stvar i moram istaći da je na zapadu to sasvim uobičajena praksa i gdje su muškarci jako zastupljeni u svijetu modnih blogova.“
 
Blogerima se predstavila glavna i odgovorna urednica magazina Ljepota&Zdravlje Jelena Joksimović koja je pojasnila zašto modni magazini vole blogove, dok je nezavisna PR konsultantica Ines Bulajić dala niz savjeta o tome kako se grade dobre veze sa profesionalacima.
 
Fotograf Mirza Buljubašić je kroz radionicu demonstrirao tehnike fotografije koje olakšavaju rad i poboljšavaju kvalitet fotografija i pojasnio kako da se one primjene.
 
Organizatori su u ime i ispred svih učesnika konferencije, uručili i ček sa simboličnim iznosom predstavnici Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka u FBIH", kako bi i na ovaj dan koji je bio posvećen blogericama učinili jedno malo dobro djelo u ime svih okupljenih.
 
Jedan od sponzora konferencije bila je i kompanija Prestigio koja je jednu sretnu blogericu obradovala novim Prestigio tabletom.
 
Na konferenciji je učestvovalo 40 blogera iz cijele Bosne i Herecegovine koji su nakon održane konferencije otišli puni novih znanja, sa novim iskustvima i prijateljstvima.
 
Kao dio svog poslovanja kompanija Avon će i dalje nastaviti svoju uspješnu saradnju da blogerskom zajednicom Bosne i Hercegovine te će nastaviti s organizacijom posebnih događaja namjenjenih upravo blogerima s ciljem jačanja blogerske scene na teritoriji naše države.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus