Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Black 'n' Easy – Revolucija u šoljici kafe

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
16.09.2015. u 00:08

IZVOR:
PROMO

Revolucionarna inovacija na domaćem tržištu osvježenja

Novi revolucionarni proizvod Grand kafe - instant turska kafa, predstavljen je novinarima pod sloganom »Revolucija u šoljici kafe« na prelijepoj terasi Hotela Sarajevo.

Tradicija ispijanja prave turske kafe je najizraženija u Bosni i Hercegovini. Njena konzumacija je počela još početkom 16. vijeka i jedna je od najstarijih u Evropi. U našim krajevima, kafa je postala sinonim ne samo za razbuđivanje nego i za druženje, razgovor, odmor, posao, ljubav, i zato se s pravom može reći da je kafa jedan od bh. nacionalnih napitaka.

Tradicionalna varijanta Turske kafe, sprema se kuhanjem sitno mljevene kafe u džezvi ili nekoj drugoj, sličnoj manjoj posudi za kuhanje. Najčešće se poslužuje u tradicionalnim bosanskim fildžanima, ili u šoljicama. Turska kafa, pravi se tako što se pri kuhanju doda šećer.


Novi revolucionaran proizvod Grand kafe – Black 'n' Easy, nudi nastavak tradicije ispijanja kafe ali na brz i jednostavan način, prilagođen vremenu u kojem živimo.

U našoj kafi prepoznaćete miris, ukus i kvalitet Grand tradicionalne mljevene kafe uz brzu i jednostavnu pripremu.

Svoju omiljenu kafu od sada možemo imati uvijek pri ruci, možemo da je nosimo sa sobom na putovanja i da izbjegnemo dosadašnji oblik nepraktične pripreme.

Vijekovima unazad, tradicionalna kafa se konzumirala na isti način. Jedine razlike su bile u džezvama u kojoj je pravljena i šoljicama iz kojih je ispijana. Pojavljivali su se novi brendovi koji nisu mijenjali navike potrošača niti se prilagođavali novom, modernom vremenu. Grand kafa je prihvatila izazov i hrabro krenula u susret promjenama u korist potrošača - kaže Slavica Lalović, marketing menadžer u Grand kafi.

Ovom prilikom želimo i mlađoj generaciji predstaviti taj čarobni napitak »tursku kafu« ali u obliku koji prati njihov stil i način života. Zato im savršeno odgovara turska kafa spakovana u pojedinačnu kesicu koja se priprema jednostavno, tako što se sadržaj iz kesice sipa u šolju i prelije vrućom vodom – poručuju iz Grand kafe.

Grand kafa Black'n'Easy će svojom jednostavnošću pripreme i svojim poznatim mirisom i okusom, veoma brzo pronaći svoje mjesto u domovima širom BiH, uredima, i biti pri ruci kad god želite podići energiju uz predah uživanja u omiljenoj turskoj kafi.

Koju god da pijete, »razbuđušu«, »dočekušu«, »razgovorušu« ili »sikterušu«, savršeno će vam pristajati uživanje u pravoj turskoj kafi, sa jednostavnom pripremom i očuvanim kvalitetom, mirisom i ukusom Grand kafe!

Četiri vikenda za redom, do 03. oktobra, u najvećim gradovima Bosne i Hercegovine biće održana promocija Black 'n' Easy kafe.

Probajte kafu koju ćete jednostavno obožavati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus