Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Pampers podržava 10 porodilišta u Bosni i Hercegovini

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
19.12.2015. u 12:54

Darovali namještaj i pelene

Ove godine, Pampers i UNICEF slave 10 godina svog partnerstva u kampanji “1 pakovanje – 1 vakcina koja spašava život”. Tokom ovog perioda, pokazali smo da zajedno možemo poboljšati živote majki i djece širom svijeta.

Povodom 10 godina kampanje “1 pakovanje – 1 vakcina koja spašava život”, Pampers podržava 10 porodilišta u Bosni i Hercegovini sa namještajem i pelenama za novorođenčad 

U znak zahvalnosti svim roditeljima iz BiH koji su podržali kampanju, Pampers želi podržati 10 porodilišta u BiH, darujući im namještaj i pelene za novorođenčad. Na ovaj način, Pampers nastavlja sa svojim planom da doprinese njezi beba u prvim danima njihovih života, nudeći podršku porodilištima.  

Na Pampersovoj Facebook stranici svako može glasati za grad u BiH, gdje će porodilište biti modernizovano uz Pampersovu pomoć. Svaki glas predstavlja šansu određenom porodilištu za modernizaciju. Pridružite nam se, i vaša gesta dobre volje pomoći će majkama i bebama u Bosni i Hercegovini, ali i širom svijeta, pokazujući još jednom da zajedno možemo promijeniti svijet na bolje. Svaki pojedinac može postati “glas” u Pampers – UNICEF partnerstvu “1 pakovanje – 1 vakcina koja spašava život” za poboljšanje života majki i djece širom svijeta.  

Posjetite nas na https://www.facebook.com/PampersBIH/app/1644071435876302/ i glasajte za grad u BiH, koji treba dobiti Pampersovu donaciju. Materijali i oprema će početkom 2016. godine biti dostavljeni u 10 porodilišta u Bosni i Hercegovini. 

Partnerstvo Pampers®-a i UNICEF-a traje 10 godina, a tokom ovog perioda, majčinski i neonatalni tetanus eliminisan je u  17  zemalja. Pampers poziva roditelje da se pridruže u specijalnoj rođendanskoj želji: da pomognu eliminaciji majčinskog i neonatalnog tetanusa (MNT) gdje god da predstavlja prijetnju.  Majčinski i neonatalni tetanus (MNT) pogađa porodice u nekim od najsiromašnijih dijelova svijeta, a pojavljuje se kada su novorođenčad inficirana nehigijenskom porodnom praksom kao direktnim uzrokom – kao što je presjecanje pupčane vrpce nesterilisanim instrumentima. Jednom kada se neonatalni tetanus prenese, ne postoji pravi lijek, a MNT još uvijek odnosi živote 49.000 novorođenčadi svake godine, što je ekvivalent umiranja jedne bebe svakih 11 minuta. 

Već 10 godina Pampers®-ovo i UNICEF-ovo partnerstvo ima samo jednu želju: eliminisati majčinski i neonatalni tetanus svuda. Zahvaljujući podršci roditelja, od početka kampanje “1 pakovanje – 1 vakcina koja spašava život”, procijenjeno je da je spašeno 500,000 novorođenih beba, a da jedna vakcina stigne do majke i njene bebe svake sekunde. 

Pridružite nam se u našoj želji za 10. rođendan, da Pampers® i UNICEF pomognu spašavanju beba protiv neonatalnog tetanusa u cijelom svijetu.  www.Pampers.com 

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus