Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Loše iskustvo...

One to One

OBJAVLJENO:
29.02.2016. u 00:08

IZVOR:
Sanela Pripo

Kolumna Sanele Pripo

”Kćeri završi školu, nađi posao pa se onda udaj, sve je drugačije kad žena ima svoj dinar i kad ne zavisi od muža”. U sebi sam pomislila ”Jao čuj nane i njenog lošeg iskustva”. Ali eto sad se često sjetim tih njenih riječi i lošeg iskustva.

MašAllah kako je lijepa, ista babo, ne liči ni malo na tebe , reče neka gospođa obraćajući se mojoj mami. Iz razgovora zaključujem da nam je to rodica, koju mama nije vidjela 20 godina. Kaže ima kćerku, moje godište, udala se odmah poslije srednje škole i već ima sina. Sad će da me pita šta ja imam. Da joj kažem da završavam fakultet i da nemam momka? Da nemam dijete koje plače po cijelu noć jer ga nije briga što ja moram ustati u 6 sati ? Da joj kaže da je sve što znam da skuham jaje na oko? Ma ne, možda me i neće pitati jesam se ja udala.
Ljubaznim tonom mi se obrati. Ti se nisi još udala? Nisam kažem.. Imaš li momka.? Ne.
Pa kako tako lijepa djevojka nema momka? … Pa nemam ZATO ŠTO se poslije onog ” Čut ćemo se večeras” javi poslije četiri dana kao da sam ova prethoda tri bila u komi.
Zato što kada izađem na prvi sastanak on počne da priča kako ga je bivša povrijedila, pa onda nabraja imovinu koju posjeduje. Toliko se zanese u priču o sebi da zaboravi da ja nisam ni pop kome ispovjeda svoje ljubavne jade , a ni neko ko radi u poreskoj upravi.
Zato sto je njegov najkreativniji prijedlog za naš izlazak rečenica. ” Smisli gdje ćemo ići”
Ja ću kući, ali SAMA!
A ne ide sad da joj to kažem, ipak sam se samo slatko nasmijala i rekla SUDBINA šta li … A valjda ta njena kćerka nije imala nanu i njeno loše iskustvo!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus