Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Slavonija: Najpoznatije prijateljstvo na svijetu između čovjeka i rode

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
21.03.2016. u 22:05

Jana voda s porukom donosi vam najljepšu ljubavnu priču

Putem www.vodasporukom.com pratite dolazak Klepetana i uz poruke ljubavi pružite podršku Male Jana voda s porukom donosi vam najljepšu ljubavnu pričunoj...

Jana voda s porukom od samog početka inspiriše i potiče na pozitivne promjene, a najljepša ljubavna priča Malene i Klepetana dokazuje da je samo ljubav potrebna...O ljubavi čovjeka i rode i dviju roda, koje mogu biti primjer kako i na koji način živjeti ljubav gledajte na www.vodasporukom.com.

Kada biste nekome ispričali kako u srcu Europe, u malom selu Brodska Varoš postoje jedan čovjek i jedna roda koji zajedno, u prijateljstvu i ljubavi žive već 23 godine, vjerovatno bi pomislili ili da ste ludi ili da prepričavate lokalnu basnu ili legendu. Međutim, upravo zahvaljujući nevjerovatnoj ljubavi između penzionisanog domara lokalne škole Stjepana Vokića iz Brodskog Varoša i rode Malene, ova priča nije bajka već priča o iskrenoj i stvarnoj ljubavi.

Prije 23 godine u istočnoj Hrvatskoj, u malom mjestu Brodska Varoš, rođeno je nevjerovatno i najpoznatije prijateljstvo na svijetu između čovjeka i rode . Tadašnji domar varoške osnovne škole Stjepan i roda koju je ranjenu pronašao uz cestu, a kojoj je kasnije dao ime Malena, obećali su jednom drugome očito doživotnu vjernost. Naime, od tada sve do danas u jesen, kada milioni roda zbog dolaska zime sele iz Europe za Južnu Afriku, roda Malena spušta se iz svog gnijezda na krovu Stjepanove kuće i useljava u njegov dom. Malena zbog slomljenog krila ne odlazi sa svojom porodicom u Afriku, već ostaje u Brodskoj Varoši da čeka proljeće i povratak svog dragog Klepetana. Zimi potpunu brigu o Malenoj preuzima Stjepan Vokić koji unatoč svojim godinama brine da joj bude toplo, da što lakše prebrodi dane do povratka svoje najveće ljubavi Klepetana i u proljeće iznova svijetu podari nove generacije mladih roda. Ni s proljećem, kada počinju cvjetati šljive u vrtu Stjepana i Malene, ova ljubav čovjeka i rode ne prestaje. Naime, Stjepan svakog proljeća iznova, zajedno s Malenom iščekuje i strepi oko Klepetanovog povratka, budući ga na 13,5 tisuća kilometara dugom putu koji treba preletjeti u Južnu Afriku i nazad, vrebaju brojne opasnosti. A kad se na krovu kuće ponovno začuje zajedničko klepetanje Malene i Klepetana, a uskoro zatim i njihovih ptića, Stjepanovoj sreći nema kraja. Od proljeća do jeseni, kada su Malena i Klepetan zajedno u svome gnijezdu, Stjepan svakoga dana za Malenu, Klepatana i njihove ptiće lovi ribu, hranećih ih i brinući o njihovom gnijezdu. „Ponosan sam što je odabrala mene da budem njezina krila. Kada ne tražiš ništa zauzvrat, nego samo brineš o nekom biću - to je ljubav.“ govori Stjepan.

Najljepšu ljubavnu priču Malene i Klepetana, o kojoj priča cijeli svijet pratite na http://www.vodasporukom.com putem live strema te saznajte i upoznajte nevjerovatnu snagu ljubavi. Ljubavi čovjeka i rode te dviju roda, koje mogu biti primjer kako i na koji način živjeti samo ljubav.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus