Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

Podrška inkluziji djece s poteškoćama u razvoju

Mirisno i svježe

OBJAVLJENO:
10.10.2016. u 08:48

dm i ZAJEDNO za bolje sutra

Projekt „Pomozi mi da lakše odrastem“ uz kompaniju dm drogerie markt podržala i Raiffeisen banka.

U dm prodavnici u sarajevskom naselju Dobrinja, upriličeno je uručenje čeka za realizaciju projekta „Pomozi mi da lakše odrastem“, Omladinskog udruženja „Dobro djelo”. Volonterki ovog udruženja i projekt koordinatorici gđi. Maidi Hasečić ček su uručili gđa. Matea Tadić-Antičević, menadžerica Finansijskog knjigovodstva dm-a te gđa. Belma Hadžiomerović, direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija i upravljanja održivošću Raiffeisen banke.

Navedeni projekt jedan je od deset izabranih u sklopu inicijative dm {ZAJEDNO} za bolje sutra. Njegova vrijednost je 4.520 KM a podrazumijeva uređenje prostorija i nabavku didaktičkog materijala za rad s djecom s poteškoćama u razvoju. Cilj projekta je ponuditi korisnicima besplatne radionice vođene od strane stručnjaka u cilju inkluzije u bh. društvo, konkretnije u redovno školstvo te pomoć roditeljima za rad s djecom kod kuće.

Dan uručenja donacije, nažalost, obilježio je nemili događaj u kojem su prostorije Omladinskog udruženja „Dobro djelo“ poplavljene. Kompanija dm će putem inicijative {ZAJEDNO} za bolje sutra, učiniti sve u okviru svojih mogućnosti da se Udruženju što prije omogući početak realizacije projektnih aktivnosti.

Povodom podrške dm Inicijativi, gđa. Hadžiomerović, izjavila je: „Zadovoljstvo nam je što smo zajedno sa našim poslovnim partnerom, kompanijom dm, podržali rad ovog udruženja i što smo dio jedne ovako lijepe priče. Iskreno se nadamo da će donirana sredstva pomoći u ispunjenju plemenitog cilja ovog projekta a to je inkluzija djece sa poteškoćama u razvoju u društvo. Mi kao banka već niz godina, kako finansijski, tako i kroz volonterske aktivnosti naših zaposlenika podržavamo projekte fokusirane na rad sa djecom i osobama sa posebnim potrebama a što je u skladu sa našom strategijom održivosti.“

Kompanija dm i u proteklim godinama podržavala je projekte za osnaživanje te inkluziju djece i mladih s poteškoćama u razvoju. Realizacija ovog i sličnih projekata važna je za širu društvenu zajednicu – izjavila je gđa. Tadić-Antičević te dodala: „Drago mi je da su najprije naši zaposlenici, a potom i članovi stručnog žirija prepoznali važnost ovog projekta. Svi bismo trebali više pažnje i energije usmjeriti ka inkluziji djece s poteškoćama u razvoju u redovne društvene i školske aktivnosti. Nadam se da će tome doprinijeti i realizacija ovog projekta. Zahvaljujem Raiffeisen banci na potpori koju su pružili.“

Realizaciju projekta podržale su i kompanije Violeta donacijom higijenskih proizvoda za djecu, Ecoton, Kamer Komerc te Provis, dok će nekoliko zaposlenika dm-a jedan radni dan predviđen za društveno korisne aktivnosti provesti upravo u udruženju „Dobro djelo“.

 

Slični članci
Mjesec žena u Termama Olimia
Mjesec žena u Termama Olimia
Kako je mart poznat po Međunarodnom danu žena, Terme Olimia pripremile su nekoliko…
Nezaboravan ljetni odmor u Termama Olimia
Nezaboravan ljetni odmor u Termama Olimia
Odvedite svoju obitelj na kraći odmor s daškom svježine i raznolikosti, gdje…
Maria Sharapova novo zaštitno lice Avona
Maria Sharapova novo zaštitno lice Avona
Poznata teniserka Maria Sharapova novo je zaštitno lice Avonove luskuzne LUXE make-up…
Terme Tuhelj vas očekuju
Terme Tuhelj vas očekuju
U Termama Tuhelj Vaš odmor počinje najranije jer smo tako blizu… poslušajte…
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus