Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

37. Nivea BiH Fashion Week u znaku domaćih dizajnera

Modni radar

OBJAVLJENO:
13.11.2016. u 01:16

IZVOR:
Zana Kološ Mulabdić

Fenomen vremena i mode

Fenomen mode nikad se nije činio tako aktuelnim, kao u razdoblju kroz koje prolazimo.

Fenomen mode nikad se nije činio tako aktuelnim, kao u razdoblju kroz koje prolazimo. Neki dizajneri u želji da budu što originalniji tragaju za novim materijalima i linijama, praktičnim i nosivim, dok drugi, ipak, više uživaju oslanjajući se i istražujući vremena koja su iza nas i čistu ženstvenost i eleganciju.

Nova kolekcija bh. dizajnerice Emine Husedžinović-Ibrahimović „Viktorijanska šuma“ kojom je otvorena sedmica mode u Sarajevu u Domu oružanih snaga donosi kombinacije pret-a- portera, ideja iz 19.vijeka kroz materijale budućnosti.

Prvu večer sedmice mode upotpunile su revije kuće „Jeordie“, modnog studija „Anastasija“, te Emira Dedića.

Druga večer 37. Nivea Bh Fashion Weeka počela je revijom Samre Menzilović-Ćatić i Jelene Jugović- Tuncel, koje je inspirisala poslovna, elegantna žena. Kolekcijom „JJ by S&M“ oduševile su prisutne.

Hanna Sirćo je revijom svojih modela donijela razigranost, jednostavnost i svježinu, dok je kolekcija „Dee Dee Sparrow“ dua Aide Trnačević i Zerine Gegić, savršeno uokvirila zanimljive materijale i linije.

Pobjednica takmičena za mlade dizajnere „Perwoll New Generation 2016“ Selma Bijedić imala je upečatljivu modnu priču „Orbis Inferno“, kroz koju je kombinirala elemente punka, futurizma i anavgarde, a koju je publika pozdravila aplauzom. Kolekcija „ F minimalism“ Jean Angie Kasera zaključila je ovu večer.

Modni brand „Lolita Blanka“, kolekcija „Aqua Marina“ Marine Kosorić, te kolekcija Svetlane Vuković slavile su ženstvenost i eleganciju,a poslednju reviju, kojom je završen ovogodišnji Fashion week, potpisuje Amina Hasanbegović.

Njena romantična priča kroz haljine, vjenčanice i kapute zatvorila je 37. BiH Fashion Week Sarajevo.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus