Nova godina uz Rockabilly u Termama Tuhelj
Nova godina uz Rockabilly u Termama…
Tematski doček Nove godine uz odličnu prednovogodišnju zabavu u stilu Rockabilly-a,…
Teslina limuzina zagađuje više od malog Mitsubishija
Teslina limuzina zagađuje više od…
Mali Mitsubishi Mirage, u nas poznatiji kao Space Star, ne slovi za najbolji…
Predstavljena nova linija  kozmetičkih proizvoda brenda Catrice
Predstavljena nova linija kozmetičkih…
U Sky Baru hotela Courtyard by Marriott u Sarajevu, predstavljena je nova linija…

21.600 KM donirano za pomoć Japanu

NEWS

OBJAVLJENO:
17.09.2011. u 16:43

U Sarajevu je u Rezidenciji Konak, održana humanitarna aukcija ''Srce za Japan'' za pomoć narodu Japana pogođenom zemljotresom i cunamijem u martu ove godine. Humanitarnu aukciju, iniciranu od strane kompanije SONY u Bosni i Hercegovini, podržali su Udruženje likovnih umjetnika BiH i agencija McCann Erickson Sarajevo.

U Sarajevu je u Rezidenciji Konak, održana humanitarna aukcija ''Srce za Japan'' za pomoć narodu Japana pogođenom zemljotresom i cunamijem u martu ove godine. Humanitarnu aukciju, iniciranu od strane kompanije SONY u Bosni i Hercegovini, podržali su Udruženje likovnih umjetnika BiH i agencija McCann Erickson Sarajevo. Na aukciju su pozvani predstavnici diplomatskog kora u BiH, predstavnici političkog, kulturnog i javnog života, te mnogobrojne kompanije. U utrci za ponosne vlasnike umjetničkih djela našli su se, između ostalih, gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen, zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Tatjana Ljujić-Mijatović, predstavnici USAID-a, Ambasade Kuvajta i Ambasade Azerbejdžana, te predstavnici kompanija Stanić Trade, Bosna Sunce Osiguranje, Tehnomarket i mnogi drugi. U aukciji je prodato 13 umjetničkih djela renomiranih bosanskohercegovačkih umjetnika. Sav prihod, u iznosu od 21.600 KM, doniran je Ambasadi Japana u Bosni i Hercegovini za Vladu Japana. U ime Ambasade Japana, goste je pozdravio zamjenik šefa misije u Ambasadi Japana gospodin Hitoshi Kawahara. On je izrazio ogromnu zahvalnost svim građanima BiH koji su pružili pomoć tokom i nakon nedaća koje su pogodile njegovu zemlju. Projekat ''Srce za Japan'' je jedan u nizu humanitarnih projekata kojima je agencija McCann Erickson Sarajevo dala veoma značajan doprinos. "Svi smo svjedočili neopisivim nedaćama koje su zadesile Japan. Smatram da je velika čast za našu agenciju i sve suradnike i partnere na ovom projektu da smo bili u mogućnosti barem malo pomoći hrabrom i plemenitom narodu Japana. Posebno zahvaljujem uglednim umjetnicima koji su svojim donacijama omogucili ovu aukciju", izjavio je gospodin Zoran Ivančić, generalni direktor agencije McCann Erickson Sarajevo. ''Izuzetno nam je zadovoljstvo što je kompanija SONY dio ovog projekta i što ćemo svi zajedno poslati poruku narodu Japana da među Bosancima i Hercegovcima, ali i onima koji samo trenutno žive u našoj zemlji, imaju iskrene prijatelje. Zahvalio bih se svima koji su podržali ovaj projekat, organizacijski ili kupovinom umjetničkih djela'', riječi su gospodina Enisa Šoškića, predstavnika kompanije SONY. Na aukciji su bila ponuđena djela istaknutih bosanskohercegovačkih umjetnika Muhameda Ćeifa, Amele Hadžimejlić-Kećo, Irfana Handukića, Seida Hasanefendića, Zorana Hercega, Ahmeta Ibukića-Amija, Fikreta Libovca, Hamzalije Muhića, Admira Mujkića, Mehmeda Muratovića, Edina Numankadića, Salima Obralića, Affana Ramića, Fuada Topčagića, Fra Petra Perice Vidića, Munira Vejzovića, Mehmeda Zaimovića.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove magazina STYLE.BA. Online magazin STYLE.BA zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara STYLE.BA nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.
comments powered by Disqus