info@style.ba
Tuesday, August 3, 2021
Život i stil

Sex na plaži: Gdje smijete, a gdje ne…

513pregleda

Da zbog ljubavi na pijesku ne biste završili u zatvoru, pogledajte listu zemlja u kojima se ta vrsta zabave ne toleriše, ili se „samo“ plaća novčana kazna.

Portal za ocjenjivanje hotela „HolidayCheck“, objavio je listu kazni koje prijete onome koga uhvate na djelu. Informišite se na vrijeme, prije nego doživite neprijatnost.

Najgore je u Rumuniji. Ako vas u toj zemlji uhvate da vodite ljubav na javnom mestu, a to je pri tome i javna plaža, maksimalna kazna je čak sedam godina zatvora.

Ako mislite da je u Hrvatskoj i Španiji turistima sve dozvoljeno, varate se – u obje zemlje seks na plaži je zabranjen. U Hrvatskoj je predviđena kazna i do 30 dana zatvora ili 150 eura. Na Majorci je civilna policija još rigoroznija, pa ako vas uhvate na plaži u ljubavnom zanosu, možete da platite kaznu i do 1.000 eura.

Za svaki „nedolični čin“ u javnosti, u šta se ubrajaju ljubljenje, grljenje i seks, u Dubaiju je predviđena zatvorska kazna do tri mjeseca, a nakon toga „griješnicima“ slijedi deportacija iz zemlje.

Skandinavci su u ljubavnim avanturama na javnom mjestu najtolerantniji i daleko naklonjeniji parovima koji vole da vode ljubav na svježem vazduhu. U Švedskoj je za prekršaje takve vrste predviđena kazna od samo 50 eura, u Norveškoj samo ljubazna opomena.A toples?

Na grčkim plažama malo ženske nagosti se toleriše, dok je u Španiji toples sasvim normalna pojava. Iako su rigorozni kad je seks na plaži u pitanju, Španci ne sankcionišu djevojke koje vole da osunčaju svoje poprsje. Na ostrvima poput Ibice ili Kanarskih ostrva je gotovo sve dozvoljeno, a u nekim mjestima primijetit ćete i plaže koje su uredno registrovane kao gej mjesta, piše „Dojče Vele“.

 

U Italiji se situacija razlikuje od mjesta do mjesta, u principu se toleriše na turističkim ostrvima, dok je na kopnu odnos prema nagom tijelu konzervativniji. Na Korzici je negdje dozvoljen, negdje ne, a tamo gde je zabranjen predviđene su kazne i do 150 eura.U Hrvatskoj je dozvoljen ne samo toples već i nudizam, i to na mnogim plažama. Isto je i u Danskoj i Francuskoj.

U Turskoj je toples zabranjen i to ne samo na javnim plažama već i u hotelima, osim ako uprava hotela ne izda posebnu dozvolu.

(Zena.blic.rs/Weekend.ba/Style.ba)

Ostavite komentar