info@style.ba
Thursday, June 4, 2020
Fitness i hrana

Od sada ćete jaja na oko spremati samo ovako

147pregleda

Jaja na oko mnogima su omiljeni doručak jer daju najbolju energiju i pružaju sitost.

Kuhar iz Australije Richard Cornish otkrio je svoju tajnu kako da jaja uvijek ispadnu savršena.

Sva tajna je u papiru za pečenje.

“Na tavu postavite papir za pečenje i uključite ringlu na srednju jačinu. Kada se tava dovoljno zagrjje dodajte komadić maslaca ili malo maslinovog ulja, a zatim slomite jaja direktno na papir”, kaže on.

Kako prenosi B92, ovako pržena jaja neće biti hrskava, ali će biti savršeno pečena, a nećete se nimalo mučiti kada budete prali tavu koju je dovoljno oprati hladnom vodom i deterdžentom.

Ovaj kuhar preporučuje da stavite i poklopac na tavu dok se jaja peku jer se na taj način toplota ne oslobađa već se vraća unutar tave, te će prženje biti uspješnije jer će se obaviti i odozdo i odozgo.

Ostavite komentar