info@style.ba
Thursday, April 25, 2024
Život i stil

Osam mu je godina: Style.ba se vratio na vaše ekrane i u vaše živote

5.13-hilj.pregleda

Poštovani,

Prije osam godina, 22. februara 2011. na svijet je došao portal Style.ba. U vrijeme kada se pojavio na domaćem online nebu, Style.ba je bio revolucionaran projekt. Style.ba je izgledao drugačije od svih sličnih portala, bio je elegantan i minimalistički, uz prepoznatljivu crvenu štiklicu, no Style.ba nije ispoljavao svoj kvalitet samo u vizualnom smislu, nego prije svega u svojoj filozofiji kvaliteta. Style.ba je bio prvi pravi, istinski domaći, bosanskohrcegovački lifestyle portal, koji je u fokus stavljao naše kreativce, modele, umjetnike, poduzetnike, dizejnere, autore, fotografe i njihova djela. Style.ba je bio prvi bosanskohercegovački lifestyle portal čiji su sadržaj činili isključivo autorski tekstovi. Ponosni smo na to. Style.ba u fokus svog rada nije stavljao strane zvijezde, nego domaće kreativce i obične, male-velike ljude iza kojih stoje uspješne priče.

Style.ba je u mnogočemu bio prvi:

  • Bio je prvi bh. portal za muškarce i žene,
  • Bio je prvi bh. portal za cijelu porodicu,
  • Bio je prvi korisni portal, bez politike i trivijalnosti,
  • Bio je prvi portal koji je u svoju redakciju aktivno uključio blogere i blogerice,
  • Bio je prvi portal koji je aktivno i uspješno spojio web i društvene mreže,
  • Bio je prvi portal koji je djelovao u cijeloj BiH, u Tuzli, Sarajevu, Mostaru i Banja Luci,
  • Bio je prvi portal i pionir na još mnogo polja…

Style.ba je tokom proteklih godina bio partner najznačnijim brandovima, kompanijama i marketinškim agencijama. Spomenut ćemo samo neke: Avon, Ovnak/Cm marketi, Bellissima, Agencija 404, Renault, Panasonic, Via Media, Afrodita, Grayling, Communnis, Nestle, Max Factor, Catrice, dm marketi, Samsung, Orbico, Audi, L’ Oreal i mnogo drugih.

Style.ba je bio na prisutan na svim važnim domaćim, regionalnim i evropskim dešavanjama. Na licu mjesta je pratio sedmice mode u Parizu, pratio je modna i lifestyle dešavanja u cijeloj regiji. Bio je pokrovitelj svih važnijih domaćih modnih, kulturnih i edukativnih i drugih važnih društvenih dešavanja. Crvena štiklica bila je i ostala rado viđen gost u svakom društvu.

Svaki uspješan projekt čine ljudi. Ni Style.ba nije bio izuzetak. Kada se pojavio prije osam godina, Style.ba je okupio potpuno novu generaciju kreativaca, novinara, blogera, fotografa, marketinških stručnjaka, dizajnera…Sa takvom sinergijom mladosti, energije i kreativnosti, rezultat nije mogao izostati. Style.ba je oduvijek davao šansu mladim ljudima i ponosan je na činjenicu da su njegovi nekadašnji saradnici danas uspješni novinari, marketinški i PR stručnjaci, umjetnici i društveni aktivisti koji svoje znanja i vještine uspješno koriste u organizacijama širom svijeta, od New Yorka do Australije. Menadžment portala Style.ba duboko je zahvalan tim sjajnim ljudima.

Nakon kraće pauze, Style.ba je ponovo online, uz novu upravu, vlasničku strukturu i dizajn portala. Kao i u vrijeme kada je počeo s radom, Style.ba će ostati vjeran svojim principama, prije svega poštenom marketingu i kvalitetnom novinarstvu. Style.ba će i dalje donositi dobre intervjue, reportaže, kolumne i recenzije i biti na mjestima gdje dešava nešto lijepo i važno.

Style.ba se još jednom zahvaljuje svim vjernim čitatljima kojima ga prate i podržavaju tokom svih ovih turbelentnih godina. Publike portala Style.ba je mlada, dobro obrazovana, prati trendove i dobro vlada tehnologijom, zahvalna je i vrlo zahtjevna. Volimo je zbog toga.

Voli vas vaša omiljena crvena štiklica.

PS:

Ilustracija iz ovog pozdravnog pisma jeste naša prva, slavna vizitka iz 2011. Čuvamo je.

Ostavite komentar